VIDEO. Renato Usatîi și-a arătat mușchii la inaugurarea „Orășelului sărbătorilor de iarnă”

Pomul de Crăciun de la Bălți. Foto: fb.com/balti.blog

Pomul de Crăciun de la Bălți. Foto: fb.com/balti.blog

„Orășelul sărbătorilor de iarnă” a fost inaugurat marți, 15 decembrie, în municipiul Bălți. Cu această ocazie, în Piața Vasile Alecsandri de la Bălți au fost aprinse luminile de sărbătoare care decorează atât Pomul de Crăciun artificial dăruit de primarul de Bălţi, Renato Usatîi, cât și brazii și copacii care cresc în centrul „capitalei de nord”.

„În fiecare zi, din 15 decembrie și până la 15 ianuarie, în orășelul sărbătorilor din centrul orașului Bălți va fi mare veselie și bucurie, muzică și surprize, bucate naționale tradiționale și băuturi. Izvar, sarmale, colivă, răcituri. Va fi un adevărat târg de Revelion, ala cum se obișnuia pe timpuri vechi”, a scris edilul de Bălți pe Facebook.

La concertul de inaugurare a „Orășelului sărbătorilor de iarnă” de la Bălți au cântat interpreții autohtoni Olia Tira, Doinița Gherman, formațiile „Lume” și „Catharsis”. Totodată, în jurul bradului de 21 de metri înălțime a fost instalat un orășel de poveste, împodobit cu personajele din povești.

În preajma Pomuluid e Crăciun a fost instalat un patinoar profesionist. Potrivit primarului de Bălți, în acest an patinoarul a fost instalat nu pentru a obține profit, iar pierderile pentru chiria echipamentului, care nu vor fi acoperite din vânzarea biletelor, le va recupera Usatîi. Mai mult, edilul a mai anunțat că pentru copii, intrarea la patinoar va fi gratuită zilnic, până la ora 13.00.

„Este important ca spiritul Crăciunului și a Anului Nou, în aceste zile să îl simtă toată lumea. În Moldova, spre regret, există multă lume care nu are bani pentru a marca Revelionul. De aceea, în orășelul sărbătorilor, pe care îl inaugurăm, va fi deschisă o cantină socială gratuită pentru pensionari, veterani, persoane cu dizabilități, toți oamenii nevoiași. Mi-am asumat toate cheltuielile legate de organizarea sărbătorilor de Crăciun și de Revelion la Bălți”, a scris Renato Usatîi.

Foto: fb.com/balti.blogCategorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.