Acuzațiile de corupție ale FMI contra lui Ion Sturza, readuse în actualitate de un deputat

Ion Sturza. Foto: capital.ro

Ion Sturza. Foto: capital.ro

Fostul deputat comunist Alexandr Petkov consideră că biografia lui Ion Sturza nu este pătată și acesta nu trebuie prezentat drept salvator al naţiunii. Petkov spune că opinia publică a uitat că Sturza era învinuit de FMI de corupţie în perioada mandatului său de premier.

„Se creează o impresie că nu avem din cine alege. Noi aşa am ajuns şi la Sturza. Am uitat că în perioada respectivă, când a fost dânsul (premier – n.r.), a fost acuzat de reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internaţional de corupţie. Asta era atunci şi astăzi nimeni parcă nu-şi mai aminteşte. Domnul Filat a început ceea ce a început dânsul (Sturza – n.r.). Sunt atâtea dacă se ridică. Să iasă această persoană şi să spună că ea este salvatoarea naţiunii. Nu, nu vreau să aud astfel de procedee pentru că ele nu sunt unele cel puţin democratice”, a spus  Petkov în cadrul unei emisiuni de la TV7.

Presa a scris că Ion Sturza ar fi unul dintre candidaţii la funcţia de premier al R. Moldova, lucru care nu a fost nici confirmat, nici infirmat de acesta. Atenţia pentru Ion Sturza a sporit în ultima perioadă, presa de la Chișinău „dezgropând” și unele articole mai vechi despre fostul premier, în special din presa din România, care a relatat despre trecutul dubios al acestuia. Potrivit presei românești, Sturza a lucrat în structuri controlate de KGB în perioada sovietică și a făcut avere impresionantă ca urmare a relațiilor pe care le-a cultivat în spațiul fostei URSS, dar şi din monopolul absolut instituit pe industria alimentară, prin grupul Incon, din ţepe şi neplata impozitelor datorate bugetului de stat.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.