Ion Sturza despre Vlad Plahotniuc, Platforma DA și viitorul Guvern

Ion Sturza. Foto: timpul.md

Ion Sturza. Foto: timpul.md

Fostul premier al R. Moldova, Ion Sturza, susține că, până marțea viitoare, ar putea fi format un nou Guvern în frunte cu Iurie Leancă. În cadrul unei conferinţe de presă susţinută astăzi la Chişinău, Sturza a vorbit despre situaţia politică din R. Moldova. Printre altele, acesta și-a exprimat tristețea că Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” a devenit un „proiect politic de rutină”.

„Dacă să ne referim la domnul Leancă, eu cred că este o figură de compromis, ea poate să fie și poate fi votată integru de PCRM, mai puțin cred că de cei de la PLDM, dar o parte din PLDM cred că vor vota pentru fostul lor coleg. Şi așa că avem șanse să avem așa cum a promis domnul Lupu, nu vineri, dar marți, să avem un guvern”, a declarat Sturza, exprimându-și speranța că la începutul săptămânii viitoare R. Moldova va avea Guvern.

Întrebat despre atitudinea partenerilor străini faţă de politicienii de la Chişinău, Sturza a spus că aceştia se comportă corect politic, iar în România există părerea că e mai bine cu Vlad Plahotniuc la putere decât cu ruşii.

„Partenerii noştri externi se poartă extrem de corect politic. Şi vă dau exemplu România. În România este o opinie cvasigeneralizată că mai bine Plahotniuc decât ruşii. Ceea ce cred că este logic. După atâtea investiţii şi speranţe cu Republica Moldova, nu poţi să pierzi şi să ai în timp relativ scurt cel mai ostil Guvern de la independenţă încoace. Vizita emisarului american a fost şi mai corectă din punct de vedere politic. Foarte generos, cu zâmbet. S-a cerut implicarea mai activă în formarea unui Guvern. Şi aici s-a făcut un fel de dezlegare. Deci nu există un antagonism total pe plan extern”, a declarat fostul premier.

Cât despre Platforma DA, Sturza s-a arătat trist de situaţia în care a ajuns aceasta. „Cei care au fost o forţă, aparent de temut, mişcarea DA, acum au intrat într-o rutină de construcţie politică, ceea ce pentru mine este o mare şi mare tristeţe. O mişcare populară s-a transformat într-un proiect politic de rutină”, a explicat Ion Sturza.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.