Curat peledemește! DELIU a vrut să direcționeze FURIA poporului de la Filat către Ilan Shor

Tudor Deliu. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Tudor Deliu. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Ca să-și spele imaginea de corupți, obținută prin munca asiduă a lui Al Lor, deputații PLDM, partid cu 1 la sută pondere, a decis să redirecționeze opinia publică către altcineva – Ilan Shor. Zilnic, prin intermediul presei aservite lor, care mai respiră încă din aburii motorinei rămase în rezervoarele tractoarelor imense ale Caravita, PLDM lansează atacuri asupra primarului de Orhei, cel pe care PLDM-ul l-a muls în toți acești ani de guvernare. 

Ieri, în cadrul ședinței Parlamentului, după audierea lui Chetraru, deputatul PLDM Tudor Deliu a ținut un speech impresionant despre Codrii Orheiului care s-ar afla în posesia ilegală a lui Ilan Shor.

Speech-ul lui Deliu, plin de epitete și catalogări, s-a bazat pe o investigație a jurnaliștilor de la RISE.

Ceea ce a uitat, probabil, să facă DELIU înainte de declarația bombastică din Parlament, a fost să citească articolul RISE. Or, în el sunt prezentate doar tranzacții legale, și decizii luate de Tarlev încă în 2005. Puteți citi articolul ca să vă convingeți singuri. Așadar, potrivit RISE, în 2005 firmele familiei Shor au cumpărat de la familia Stati 2 hectare de pădure. Iată și toată esența articolului.

Unica întrebare care apare în urma lecturii acestui articol este: Cum a intrat în posesia celor două hectare familia Stati? În rest, dacă DELIU era atent când citea sau dacă măcar citea, avea să vadă că nici măcar articolul din RISE nu ridică întrebări despre posibilele ilegalități.

Ilan Shor_RISE Moldova

Mai mult ca atât, intenționat sau nu, jurnaliștii de la RISE comit și ei mai multe erori atunci când susțin că este vorba despre Codrii Orheiului (zonă aflată în cu totul altă parte) și confundă terenurile lui Vasile Chirtoca cu cele ale lui Shor. Apropos, era mult mai interesantă o investigație despre pădurile aflate în PROPRIETATEA lui Chirtoca și modul prin care au ajuns ele în posesia omului de afaceri.

Un fâs cu iz de ghindă, doar pentru a direcționa furia poporului de la Filat către cel care l-a băgat la pușcărie pe gangsterul tranziției (Licență poetică a lui Iurie Roșca).

Interesant este și alt lucru: traseul informațiilor prezentate peledemește de Deliu. Inițial, Unimedia, portal cumpărat și finanțat de Filat, publică un proiect a posibilei noii reședințe a lui Șor, pe care îl prezintă ca pe un proiect bătut în cuie. Ulterior, îl regăsim și în materialul RISE, asta chiar dacă nu apare nicăieri confirmată veridicitatea acestui proiect și avizarea lui de către organele competente de stat. Sigur că materialul e preluat și de alte resurse verzi. Nu de alta, dar partidul își dorește ca numele lui Shor să apară cât mai mult în context negativ, că poate așa se curăță Filat.

RISE preia proiectul de la Unimedia

Un alt moment care merită atenție este că din momentul preluării de la Stati printr-o tranzacție de vânzare-cumpărare a terenului și până în prezent, terenul a rămas intact, iar pe el nu există nicio construcție nouă. Tot ce vedeți în imaginile prezentate de RISE sunt construcții abandonate cu mult timp înainte de tranzacția din 2005. În schimb, ne este prezentat proiectul… Un desen. Frumos. Dar fără nici o acoperire legală.

Astfel, Deliu, ca un adevărat PLDM-ist, nu a făcut decât să arunce praf în ochi opiniei publice pentru a-l demoniza pe Shor, care, după ce a refuzat să le mai plătească taxa de protecție verzilor, le-a devenit dușman. Cu alte cuvinte, timp de șase ani de guvernare verde, Codrii Orheiului nu au fost furați de nimeni, iar după ce Filat a ajuns la pușcărie, brusc cel mai mare hoț al pădurii de la Ivancea devine Shor, chiar dacă este vorba, de fapt, despre anul 2005, în care Guvernul Tarlev a oferit Familiei Stati dreptul asupra terenului.

Apropos, de oameni. Ca și în Orhei, în jurul așa-zișilor Codri de două hectare de la Ivancea, oamenii chiar își doresc ca Șor să-și construiască ceva.

Posibil că alta ar fi fost reacția dacă se afla că cele două hectare cumpărate de la Stati i-ar fi aparținut lui Filat, sau oricărui alt PELEDEMIST, care nu a investit decât în… Caravita, din banii lor, ai oamenilor. Bani din care se mai hrănesc încă jurnaliștii verzi.

Shor la sigur nu e sfânt. Nimeni, care s-a legat cu Vlad Filat, nu a rămas curat, dar ceea ce fac acum deputații lui Filat este de-a dreptul de RISE-ul curcii.

P.S. Cu tot respectul pentru jurnaliștii de la RISE, investigația nu a prezentat decât partea legală a lucrurilor.

Gabriel CălinCategorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.