„OPERAȚIUNEA GHIDIGHICI”. PL se pregătește de ANTICIPATE? Schema furtului, agreată de SIS?

Valeriu Munteanu, Mihai Ghimpu și Mihai Balan. Colaj: moldova-suverana.md

Valeriu Munteanu, Mihai Ghimpu și Mihai Balan. Colaj: moldova-suverana.md

Într-un editorial publicat în „Moldova Suverană”, gazetarul Mihai Conțiu scrie despre Serviciul Intern de Securitate (SIS),  care „şi-a îndreptat toată atenţia profesională spre fundurile iazurilor şi lacurilor patriei, dar şi spre fisurile digurilor acestora, prin care spionii moldoveni urmăresc tot ce mişcă printre ape”.

În editorialul său incendiar, Conțiu face referință la o scrisoare a SIS din 8 decembrie expediată șefului statului şi premierului interimar, prin care a informat că „lacul de acumulare Ghidighici se află într-o stare deplorabilă, fiind înregistrat un risc pronunţat pentru sistemul ecologic”.

Editorialistul ironizează pe seama ședinței de lucru convocată a doua zi de către „medicul urolog liberal” și premierul interimar Gheorghe Brega la barajul lacului Ghidighici, „pentru a diagnostica sesizarea SIS”, acolo unde au participat ministrul de Interne, cel al Dezvoltării Regionale şi cel al Mediului, şeful de la Apele Moldovei, primarul Dorin Chirtoacă şi omologul lui din Ghidighici.

Editorialistul sugerează că pretinsul pericol de la barajul lacului Ghidighici ar fi un pretext, în realitate urmărindu-se crearea unei scheme de spălare a banilor dintr-un eventual grant românesc în valoare de 15 milioane de euro ce urmează a fi alocat pentru „tratarea pacientului «lacul Ghidighici»”.

„Sub pretextul consolidării digului de la Ghidighici, nu-i greu de bănuit că pentru fiecare sac de ciment folosit acolo vor fi furaţi alţi 30 şi tot aşa, pentru fiecare material şi lucrare în parte! De ce au nevoie liberalii să administreze aceşti bani? Pentru că ştiu că vin alegerile anticipate şi au nevoie de parale în campania electorală!, scrie gazetarul de la „Moldova Suverană”, potrivit căruia, pentru o astfel de „salvare” a lacului Ghidighici, Mihai Ghimpu s-ar fi adresat direct lui Mihai Balan, directorul SIS, care nu ar fi agreat schema, dar a fost nevoit să cedeze.

„Cu un Valeriu Munteanu ministru la Mediu, cu fratele acestuia, vicedirector al SIS, mai trebuie să ne mire ce caută SIS în plimbări informative romantice cu barca sau pe malul lacului Ghidighici? O dată declanşată fiind operaţiunea ecologico-umanitară a liberalilor şi SIS, era de aşteptat ca liberalul urolog premier Brega să pună diagnosticul pe care l-a pus”, observă Conțiu.

Concluzionând, gazetarul Conțiu face trimitere la o atenționare a lui Renato Usatîi, care a declarat recent că, în această perioadă, se pun la cale alte jafuri, care duc tot spre un miliard de euro. „Oare «operaţiunea Ghidighici» nu face şi ea parte din acest context?”, se întreabă Conțiu.

Gheorghe Brega inspectând barajul lacului Ghidighici. Foto: gov.md

Gheorghe Brega inspectând barajul lacului Ghidighici. Foto: gov.mdCategorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.