Rezidenții parcurilor industriale și-au sporit investițiile

TB Fruit. Parcul Industrial „Edineț”. Foto: argumentul.info

TB Fruit. Parcul Industrial „Edineț”. Foto: argumentul.info

În ultimii doi ani, în R. Moldova se atestă creşterea investiţiilor din partea rezidenţilor parcurilor industriale. Potrivit viceministrului Economiei, Vitalie Iurcu, doar compania ucraineană TB Fruit – rezidentul Parcului Industrial „Edineţ”, a investit 8 milioane de euro în calitate de investiţii în direcţiile principale.

„Implicit aceste rezultate vor genera creșteri în lanţ a veniturilor la toţi agenţii economici antrenaţi din afara acestor parcuri și zone. Trebuie să adăugăm că un loc de muncă creat în zona economică liberă sau parc industrial generează alte câteva locuri de muncă în afară, iar salariul mediu în ZEL-uri ajunge la 5500 lei”, a menţionat Iurcu.

Viceministrul a remarcat şi alt aspect important, spunând că „prin dezvoltarea acestor platforme industriale vom putea schimba situația social-economică la nivel local și regional”.

„Cred că este chiar o soluție foarte bună la moment pentru Moldova și autoritățile trebuie să-și unească eforturile, indiferent de contextul politic”, a spus el.

Iurcu a informat că „în curând, pentru sprijinirea climatului investiţional şi a mediului de afaceri, Ministerul va propune un cadru normativ care va fi inclus în noua Strategie Națională de atragere a investițiilor pentru promovarea exporturilor 2016-2020”.

Potrivit spuselor sale, atenţie deosebită se va acorda dezvoltării infrastructurii industriale.

„Pentru investitori este foarte important costul inițierii și lansării afacerii. Și atunci când țara le pune la dispoziție infrastructura industrială necesară, conectată la toate utilitățile publice, proiectele se lansează și derulează mult mai repede”, a spus Iurcu.

De la începutul anului 2015, în construcția și dezvoltarea infrastructurii tehnice și de producție a PI au fost investite peste 400 de milioane de lei, adică de 4 ori mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Viceministrul a remarcat şi faptul că statul va continua să sprijine investitorii străini, de rând cu cei autohtoni, aspirând să îndeplinească obligaţiile care vizează un climat investiţional favorabil, dezvoltarea infrastructurii, menţinerea stabilităţii şi transparenţa.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.