Celula de ELITĂ a pușcăriașului Vlad Filat stârnește invidie printre deținuți

Vlad Filat. Foto: bn24.ro

Vlad Filat. Foto: bn24.ro

În pofida reclamațiilor lui Vlad Filat și a avocatului său în privința „condițiilor degradante” din Penitenciarul 13, fostul premier se bucură de beneficii și comodități pe care nu le au alți deținuți, scrie într-un comentariu unul dintre membrii grupului Petrenco, Pavel Grigorciuk, care se află în arest în același penitenciar.

Inițial, Filat a fost deținut într-o cameră specială în care deținuții se întâlnesc cu rudele. În această perioadă, în camera care i-a fost destinată a fost făcută reparație. Toaleta a fost separată de restul camerei, iar spre deosebire de alte celule, a fost instalat boiler, hotă, geamuri de termopan. În plus, celula acestuia este păzită non-stop de luptători ai Detașamentului „Pantera”, scrie Grigorciuk într-un comentariu publicat de „Panorama”, potrivit HotNews.md.

Grigorciuk susține că Filat a fost ținut câteva zile și într-o celulă simplă, din cauza unei pene de curent, iar acesta nu a rezistat și și-a scris testamentul în această perioadă, deși alți deținuți petrec în asemenea condiții și luni de zile în șir.

Deținutul Grigorciuk critică faptul că timp de patru ani cât Filat a condus Guvernul, inclusiv Ministerul Justiției și Departamentul Instituțiilor Penitenciare, s-a tot vorbit despre reforma justiției pentru care au fost cheltuite zeci de milioane de euro și dolari, dar singurul efect al acestor reforme și asigurarea unor norme mai bune în penitenciare a fost asigurarea lui Filat cu o celulă de elită.

Amintim că, acum mai bine de trei săptămâni, și un alt deținut, într-o intervenție video, vorbea despre facilitățile de care Vlad Filat se bucură în penitenciar, de care nu au parte și alți pușcăriași.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Rudele lui Filat nu sunt mulțumite că publicul a aflat despre condițiile bune de detenție ale fostului premier – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.