Preveniții Filat și Petrenco vor avea astăzi un oaspete din UE

Stefan Schennach. Foto: Flickr / Milena Krobath / Report Verlag

Stefan Schennach. Foto: Flickr / Milena Krobath / Report Verlag

Președintele Comisiei de monitorizare a obligațiilor și angajamentelor asumate de statele membre ale Consiliului Europei, Stefan Schennach, a venit la Chișinău să examineze condițiile de detenție preventivă a ex-premierului Vlad Filat și a fostului deputat Grigore Petrenco, ex-membru al Delegației parlamentare a țării noastre la APCE.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, pe parcursul zilei de astăzi, Stefan Schennach va examina condițiile de detenție preventivă și va discuta cu Vlad Filat și Grigore Petrenco, precum și cu avocații celor doi preveniți.

De asemenea, oficialul european are planificate întrevederi cu procurorul general Corneliu Gurin, avocatul poporului Mihail Cotorobai, ministrul în exercițiu al Justiției Vladimir Cebotari, directorul interimar al Departamentului Instituțiilor penitenciare Alexandru Pânzari.

Agenda vizitei mai include întrevederi cu președintele Parlamentului Andrian Candu, precum și cu conducerea partidelor parlamentare, deputații Igor Dodon, președintele PSRM; Vladimir Voronin, președintele PCRM; Marian Lupu, președintele PDM; Valeriu Streleț, președintele interimar al PLDM; Mihai Ghimpu, președintele PL.

Stefan Schennach va mai purta discuții cu membrii Delegației Parlamentului R. Moldova la APCE, condusă de Liliana Palihovici, vicepreședintele Legislativului.

Pe parcursul zilei de ieri, Președintele Comisiei de monitorizare a APCE s-a întâlnit cu reprezentanții societății civile și ai comunității internaționale.

Stefan Schennach se află în R. Moldova în perioada 20-22 decembrie.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.