Burse la cele mai bune universităţi din SUA pentru tinerii din R. Moldova

Foto: sfm.md

Foto: sfm.md

Tinerii din Moldova pot aplica pentru burse în universităţile de top din Statele Unite ale Americii, prin programul MBA SEED Grant al Fondului WNISEF. Programul  prevede acordarea ajutorului financiar pentru studii absolvenţilor universităţilor din Moldova şi Ucraina.

MBA SEED Grant este un program conceput special pentru a oferi ajutor financiar persoanelor cu aptitudini de lider, iar cei care sunt admişi la studii în SUA se angajează să revină în ţara lor de origine, după obţinerea diplomei, şi să-şi investească acolo talentele.

„Tinerii trebuie să aplice la una din aceste 50 de universităţi din SUA, care acoperă mai multe domenii. Totodată, trebuie să se pregătească de toate examenele necesare pentru a fi admişi în aceste instituţii superioare de învăţământ. Fondul este pregătit să facă această investiţie împreună cu tinerii care vor participa la acest program”, a menţionat Roman Tychkivskyy, coordonatorul programului, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN.

Programul acoperă până la 100% din costurile de studii. Cheltuielile legate de cazare, transport spre şi dinspre SUA şi cele de pe teritoriul statului vor fi acoperite de către bursieri. Una dintre condiţii este ca aplicanţi să fie absolvenţi ai universităţilor pentru, că programul este un program de masterat.

Formularul de solicitare a grantului de studii poate fi depus imediat după primirea notificării care confirmă admiterea la universitate. Procedura de depunere a candidaturii constă din trei etape: completarea formularului de solicitare a grantului în regim online şi depunerea documentelor, înmânarea documentelor şi susţinerea probei interviu şi examinarea dosarelor şi anunţarea rezultatelor de către Comitetul SEED Grant. Formularul de solicitare se depune prin intermediul paginii web seedgrant.md. Termenul-limită de depunere a formularului este de 75 de zile înainte de începerea programului de studii.

Programul este finanţat de guvernul american, prin intermediul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Acesta va costa aproximativ 4,5 milioane dolari, bani care vor fi alocaţi în domeniul educaţiei din Republica Moldova şi Ucraina, în perioada 2016-2017. În total, 40 cei mai buni studenţi din Moldova şi Ucraina, vor beneficia de studii în bază de burse în cele mai bune şcoli de business din SUA.

IPNCategorii:Actualitate, Cultură

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.