Fondul Rutier a fost „subțiat” cu aproape o jumătate de miliard de lei

Ședința de „dezumflare” a Fondului Rutier. Foto: gov.md

Ședința de „subțiere” a Fondului Rutier. Foto: gov.md

Consiliul Fondului Rutier a examinat și a aprobat luni, 21 decembrie, proiectul hotărârii de Guvern pentru modificarea Programului privind repartizarea mijloacelor Fondului Rutier în anul 2015. „Subțierea” Fondului Rutier a avut loc în cadrul unei ședințe prezidată de către premeirul interimar Gheorghe Brega.

Ajustările au fost operate după ce a fost revizuită Legea Bugetului de Stat care a presupus, printre altele, o reducere de 485,2 milioane de lei a Fondului Rutier, constituind în prezent 1038,548 milioane de lei.

Totodată, membrii Consiliului Fondului Rutier au constatat faptul că s-au acumulat datorii către furnizorii de întreţinere a drumurilor. Ca rezultat s-au micşorat sumele pentru întreţinerea drumurilor, procurarea de utilaje, lucrările de reparaţie a drumurilor de acces la instituțiile de menire social-culturală din intravilanul localităţilor.

În schimb, au fost majorate cheltuielile pentru lucrările de proiectare, evaluare a drumurilor şi procurarea terenurilor cu peste 14 milioane de lei.

Premierul interimar Gheorghe Brega a menționat că, pornind de la situația financiară a țării, Consiliul Fondului Rutier trebuie să analizeze în profunzime cheltuielile care s-au efectuat pentru întreţinerea drumurilor în anul curent. Totodată, Gheorghe Brega a solicitat Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor să monitorizeze în continuare gestionarea fondului rutier în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.