Ghimpu a CÂȘTIGAT o luptă! Sunt implicați toți colegii săi și Biserica Ortodoxă politizată de KGB

Foto: moldova-suverana.md

Foto: moldova-suverana.md

Politicienii şi Biserica sunt de vină pentru faptul că R. Moldova ajunge din rău în tot mai rău. Moldovenii au fost ţinuţi în ignoranţă de către politicieni şi Biserică tocmai spre a fi manipulaţi şi furaţi permanent, scrie editorialistul Mihai Conțiu în Moldova Suverană.

„De peste 24 de ani, în RM tot nu se naşte un politician cinstit şi patriot, dar nici un preot de bună credinţă în fruntea Bisericii Ortodoxe de aici! RM, încă din 1991, s-a născut în braţele unor părinţi vitregi şi vampiri. Cei veniţi atunci în fruntea ţării şi ai Bisericii, fiind cu toţii foşti alintaţi, privilegiaţi ai regimului sovietic, i-au făcut pe moldoveni să creadă că sunt liberi, că se luptă şi rabdă pentru independenţa şi bunăstarea ţării; preoţii i-au chemat să se roage şi să se umilească într-o Biserică Ortodoxă politizată de KGB, improvizată şi transformată într-o structură oligarhică de tip laic; scriitorii i-au învăţat pe moldoveni că dacă spun o poezie nu mai au nevoie de un loc de muncă şi de hrană suficientă, iar finalul acestei istorii naţionale de peste 24 de ani îl vedem astăzi! Peste un milion de exilaţi din propria lor ţară! Aproape ca migranţii din Siria care are cam 16 milioane de oameni!”, scrie Conțiu.

În acest context, gazetarul Mihai Conțiu scrie că, după atâta timp, moldovenii sunt blestemaţi să-l asculte pe liderul PL, Mihai Ghimpu, cum spune că luptă de 26 de ani. Singura luptă reală a lui (Mihai Ghimpu – n.r.) este cea cu poporul, o luptă pe care a câştigat-o, căci poporul este mort de foame, iar el trăieşte în huzur! Altă luptă nu mai există, iar lupta lui Ghimpu a fost şi lupta tuturor politicienilor din ultimii peste 24 de ani de ţară «democrată», «liberă» şi «independentă»”, conchide Conțiu, întrebându-se ce fel de „La Mulţi Ani” putem să-i spunem ţării acum, în prag de An Nou.Categorii:Opinii

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.