RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Comuniștii se răscoală împotriva „regimului oligarhic” care l-a arestat pe liderul liberal-democrat

Foto: evz.md

Foto: evz.md

Comitetul Central (CC) al Partidului Comunist din Transnistria (PCT) i-a îndemnat pe locuitorii regiunii „să se unească împotriva pericolului instaurării dictaturii, care ameninţă Transnistria”.

Despre aceasta se vorbeşte în declaraţia CC PCT privind „persecutarea de către oligarhii transnistreni a forţelor proruse”. Astfel, comuniştii au apreciat arestul de către organele de drept a liderului liberal-democrat din Transnistria, Serghei Diligula, pentru organizarea mitingului ilegal la Tiraspol împotriva rezultatelor alegerilor parlamentare.

CC este convins că noua componenţă a așa-zisului Parlament va aviza pozitiv şi lipsirea imunităţii de deputat a altor organizatori ai acţiunii de protest – liderul PCT, deputatul Oleg Horjan, şi preşedintele mişcării „Признание”, Veaceslav Tobuh.

„Suntem siguri că represiunile politice sunt acţiuni conştiente ale oligarhilor transnistreni, care controlează majoritatea parlamentară. Scopul este de a exercita presiuni şi de a nu oferi posibilitatea de a verifica legalitatea alegerilor din 29 noiembrie. Asemenea acţiuni sunt legate de aspiraţia de a elimina din câmpul politici partidele proruse din Transnistria, de a slăbi poziţia Rusiei pe malurile Nistrului, de a-i face pe unii politicieni proruşi să tacă”, consideră autorii declaraţiei, citați de Infotag.

În opinia lor, aceasta „poate duce la instalarea în Transnistria a regimului oligarhic, unde nu va fi loc pentru libertăţi democrate, la slăbirea forţelor proruse în Transnistria şi, în final, la renunţarea ideii de integrare a RMN în FR”.

CC PCT l-a atenţionat despre acest fapt pe preşedintele federației Ruse şi conducerea Dumei de Stat.Categorii:Actualitate, Transnistria

Etichete:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.