Al doilea aeroport ca mărime din R. Moldova ar putea fi modernizat

Aeroportul din Bălți. Foto: fb.com/regiuneanord

Aeroportul din Bălți. Foto: fb.com/regiuneanord

Un holding elveţian doreşte să implementeze în R. Moldova un proiect prin care aeroportul din municipiul Bălţi urmează să fie modernizat. Anunţul a fost făcut astăzi de către reprezentantul companiei Iurie Gheorghiță.

„Compania elvețiană studiază posibilitatea de a-şi extinde afacerea şi în R. Moldova. Experţii susţin că infrastructura trebuie construită de la zero. Calculele estimative ajung la o cifră minimă de 30 de milioane de euro, cheltuieli pe care holdingul este gata să le suporte”, a susţinut Iurie Gheorghiță.

Membrii companiei au prezentat deja o scrisoare de intenţie la Primăria municipiul Bălţi, precum şi Guvernului R. Moldova, prin care au solicitat concesiunea aeroportului pentru o perioadă de 49 de ani.

„Ieri, (luni, 21.12.2015 – n.r.) am depus o scrisoarea de intenţie la Primăria municipiului Bălţi. Aşteptăm un răspuns şi din partea Guvernului. Dacă proiectul va fi acceptat, atunci potrivit legislaţiei urmează să fie iniţiată o licitaţie internaţională pentru concesionarea aeroportului pentru o perioadă de 49 de ani. Ulterior, maxim în trei ani, aeroportul va fi modernizat. Prin urmare, vor fi create peste 200 de locuri de muncă”, a menţionat Gheorghiță.

Aeroportul este situat la o distanță de 15 km la nord de centrul oraşului Bălți şi are o suprafaţă de 144 ha. Acesta este al doilea aeroport ca mărime din R. Moldova, fiind deschis pentru transporturile de pasageri şi mărfuri, dar utilizat, în majoritatea cazurilor, pentru curse interne şi zboruri ocazionale externe.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.