Maia Sandu i-a dat o palmă usturătoare lui Vlad Filat

Maia Sandu. Foto: tribuna.md

Maia Sandu. Foto: tribuna.md

Anunțul Maiei Sandu despre intenția acesteia de a crea propriul partid este apusul scurtei istorii a PLDM, părăsit și de ultima persoană integră pe care și-o dorea în calitate de locomotivă și care îl mai ținea pe linia de plutire.

Miercuri, 23 decembrie, Maia Sandu a pus capăt tuturor planurilor mărețe ale unor lideri liberal-democrați că vor mai putea reanima formațiunea.

Recent, liderul interimar al PLDM, Valeriu Streleț, își exprima speranța că Maia Sandu ar putea veni în echipa liberal-democraților și chiar ar putea prelua conducerea acestei formațiuni. Răspunsul Maiei Sandu nu s-a lăsat așteptat. Ea nu a vrut să se asocieze cu un partid putred de corupt, implicat în „jaful secolului”.

Astfel, Maia Sandu i-a dat o palmă usturătoare lui Vlad Filat. Fără Maia Sandu, care ar fi putut fi un suflu nou, PLDM va rămâne în continuare la ratingul de 2% pe care îl are acum, până la dispariție. Asta pentru că alegătorii PLDM din 2014 au aderat la partidul lui Iurie Leancă, o parte la Platforma DA, alții la PL și PDM, iar Maia Sandu îi va strânge în jurul ei pe cei indeciși.

În pofida celor 19 deputați, PLDM este o formațiune parlamentară fără încredere în rândul societății. Este un partid care practic nu mai are legitimitate, și, cu atât mai mult, nu are absolut niciun drept să mai participe la guvernare și cu atât mai mult să propună candidatul la funcția de premier, așa cum pretinde. Cel mai probabil, în scurt timp, fracțiunea PLDM va dispărea, iar deputații vor trece la alte fracţiuni. Deși a fost un partid activ, a avut un sprijin popular masiv, se vede că PLDM va avea o viață scurtă. Iar asta din cauza greșelilor pe care le-a comis liderul acestuia, Vlad Filat, în prezent arestat preventiv pentru corupere pasivă și trafic de influență.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.