Sturza nu i-a convins din prima pe Leancă și Ghimpu

Colaj: argumentul.info

Colaj: argumentul.info

Premierul desemnat, Ion Sturza, s-a întâlnit astăzi cu liderii PPEM și PL, Iurie Leancă și Mihai Ghimpu. Se pare că aceștia din urmă nu au fost convinști de faptul că Sturza merită să fie uns premier. Liderii celor două partide nu au putut oferit astăzi un răspuns dacă vor susţine sau nu candidatura lui Ion Sturza.

După întrevederea cu premierul desemnat, liderul PPEM, Iurie Leancă, a declarat că aşteaptă o ofertă din partea lui Ion Sturza pe toate componentele, iar ulterior decizia urmează a fi luată la partid.

Potrivit IPN, Leancă a discutat cu Sturza despre situaţia din R. Moldova, premierul desemnat prezentându-i liderului PPEM o analiză complexă în acest sens şi soluţiile pe care le propune.

După întrevederea cu premierul desemnat, liderul PL, Mihai Ghimpu, și-a exprimat la rândul său regretul că politicienii au pornit cu stângul, lansând procesul de învestire a Guvernului neavând o majoritate parlamentară formată.

„Aceasta este marea problemă. Nu este doar votul de dat. Votul înseamnă şi cum va activa mai departe acest Guvern, trebuie să aibă susţinere în Parlament, trebuie să facem o sumedenie de reforme – iată unde este problema”, a afirmat Ghimpu, adăugând că liberalii urmează să decidă dacă îl vor susține sau nu pe Sturza după discuţii în interiorul partidului.

Ion Sturza promite că, dacă va fi învestit, atât timp cât va deține funcția de premier nu va crea şi nici nu va adera la vreo formaţiune politică.

Până în prezent, doar PLDM a anunţat că susține candidatura lui Ion Sturza la funcția de premier. Liderii PSRM şi PDM au declarat că nu vor vota Guvernul Sturza. Și cei 14 deputaţi care au părăsit recent PCRM au declarat că nu vor discuta cu Sturza.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.