De ce premierul desemnat nu se grăbește deloc să se apuce de treabă

Ion Sturza. Foto: timpul.md

Ion Sturza. Foto: timpul.md

Premierul desemnat Ion Sturza trage de timp, deși recunoaște că R. Moldova este pe muchie de prăpastie: bani la buget nu vin, riscul apariției unor întârzieri la plata pensiilor și salariilor e mare, bani din exterior nu vin din cauza instabilității politice, iar țara ar putea rămâne chiar și fără energie electrică.

Anunțul de astăzi al lui Sturza arată că premierul desemnat nu se grăbește deloc să se apuce de treabă. El are când și anunțat că va cere votul de încredere al Parlamentului în data de 4 ianuarie, ultima zi posibilă pe care i-o permite Constituția. Asta în timp ce premierii desemnați își formau echipa și prezentau programul de guvernare din timp, nu la capătul termenului limită de 15 zile pe care îl oferă Constituția.

Deși declară că e conștient că R. Moldova se află într-o situație extrem de critică, nu e clar de ce Sturza nu se grăbește.

Cunoscând realitățile politice de la Chișinău, Sturza nu are cum să nu conștientizeze că Guvernul său nu are nicio șansă. Totuși, aseară, la postul public de televiziune, a recunoscut că are o strategie de lungă durată, dând de înțeles că intenționează să revină în politică. Nimeni nu-i pune bețe-n roate, dar de ce pune în joc viitorul R. Moldova, doar pentru a-și satisface planurile personale?

Nu e clar de ce Sturza nu s-ar grăbi să ceară votul Parlamentului, după care deputații să mai aibă timp să-i propună lui Nicolae Timofti un candidat, de data aceasta cu o susținere parlamentară clară, și să fie format noul Guvern care să se apuce imediat de treabă pentru a scoate R. Moldova din criză. Pare a fi destul de clar de ce: Sturza, împreună cu Timofti și cu o parte din PLDM vor alegeri anticipate și fac tot posibilul ca să-și îndeplinească planul, indiferent de consecințe.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.