Dungaciu: Timofti va avea de ales între anticipate și Plahotniuc

Foto: caleaeuropeana.ro

Foto: caleaeuropeana.ro

Ion Sturza nu va întruni numărul necesar de voturi pentru a deveni premier, iar președintele Nicolae Timofti va trebui să ia o decizie importantă la cea de a doua tentativă de învestire a Guvernului. Declarațiile au fost făcute de către directprul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, Dan Dungaciu, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la Radio Moldova.

Potrivit lui Dungaciu, șeful statului se află în cea mai dificilă situaţie în care s-a aflat vreo dată, pentru că va avea de ales între anticipate şi desemnarea lui Vlad Plahotniuc la funcţia de premier.

„Va fi o decizie complicată şi teribilă. Dacă forţează nota asupra candidatului său, va conduce ţara spre alegeri anticipate. În acest caz există riscul ca să fie schimbat vectorul proeuropean, iar de această situaţie va fi acuzat Timofti. Pe de altă parte, dacă se conformează propunerii PDM, la şefia Guvernul ar putea să ajungă controversatul Vlad Plahotniuc”, a opinat Dungaciu, citat de IPN.

Cât despre șansele lui Sturza, Dungaciu consideră că acesta nu va acumula numărul necesar de voturi. „Pentru Ion Sturza va fi un exerciţiu foarte dificil, pentru că i-a criticat dur pe liderii politici ai partidelor parlamentare. Este o încercare fără şanse”, a declarat analistul, adăugând că Ion Sturza „va merge până la capăt, ca să obţină o platformă pentru a-şi expune programul său”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.