La Chișinău a fost creată CEA MAI MARE forţă politică din Parlament

Sergiu Sârbu și Igor Vremea. Foto: Nicu Stamatin / ipn.md

Sergiu Sârbu și Igor Vremea. Foto: Nicu Stamatin / ipn.md

Fracţiunea parlamentară a PDM şi cei 14 foști deputaţi comuniști au creat astăzi Platforma Social-Democrată pentru Moldova (PSDM). Anunţul oficial a fost făcut de deputatul democrat Sergiu Sîrbu şi fostul deputat comunist, într-un briefing de presă.

Declaraţia de constituire a fost semnată de 34 de deputaţi.

„PSDM s-a format printr-o declaraţie semnată de 34 de deputaţi. Vom avea grijă de problemele cetăţenilor. În zilele următoare cei 34 vor veni şi vor propune şefului statului un candidat la funcţia de prim-ministru capabil să recâştige încrederea cetăţenilor. Platforma este deschisă pentru toţi cei care doresc binele acestei ţări. Invităm alţi deputaţi să adere la platforma noastră şi să contribuie la depăşirea crizei politice din ţară”, a spus deputatul Igor Vremea, citat de Publika.md.

La rândul său, deputatul democrat Sergiu Sârbu a spus că, scopul acestei construcţii politice este să contribuie la stabilizarea ţării.

„Scopul acestei construcţii politice este de a contribui la stabilizarea ţării, de a constitui un Guvern consistent. Astăzi PSDM devine cea mai mare forţă politică din Parlament, acum vom mobiliza celelalte forţe pentru a vota Guvernul”, a menţionat Sârbu.

Cei doi deputați au anunţat că, în zilele următoare, PSDM va propune preşedintelui Nicolae Timofti un candidat la funcţia de premier.

„Noi, Platforma Social Democrată, venim astăzi cu 34 de voturi. Mai avem nevoie doar de 17 pentru o majoritate parlamentară pentru a vota un guvern. Sa fiţi siguri că avem toate şansele  să găsim aceste 17 voturi în timpul cel mai apropiat. Mai mult, avem semnale că, avem toate şansele să găsim cel puţin 61 de voturi pentru a vota în luna martie 2016 preşedintele ţării, astfel să evităm o nou criză politică”, a conchis Sergiu Sârbu, adăugând că premierul desemnat Ion Sturza nu va fi susținut de Parlament.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.