Oficial rus: Revenirea la normalitate a turismului rus în Turcia, aproape imposibilă

Aleksei Puşkov. Foto: politics.md

Aleksei Puşkov. Foto: politics.md

Revenirea la normalitate a turismului rus în Turcia este aproape imposibilă, atrage atenţia Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale a Dumei de Stat, invocând riscuri teroriste, după ce Moscova a descurajat călătoriile în staţiuni turce ca reacţie la doborârea avionului.

„Referitor la turismul rus în Turcia, nu văd nicio perspectivă de revenire la situaţia anterioară”, a declarat Aleksei Puşkov, citat de Tass.

Relaţiile dintre Rusia şi Turcia s-au deteriorat puternic după ce armata turcă a doborât un bombardier rus, pe 24 noiembrie. Ca reacţie, Administraţia Vladimir Putin a introdus sancţiuni economice contra Ankarei, descurajând agenţiile de turism ruse să vândă servicii în staţiuni turce.

„Turcia rămâne o ţară de tranzit pentru militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic. Nimeni nu poate exclude posibilitatea unor atentate contra cetăţenilor ruşi, dat fiind că Rusia este implicată în operaţiuni antiteroriste”, a explicat Puşkov.

„În plus, Turcia nici măcar nu şi-a închis frontierele cu teritoriile din Siria aflate sub controlul organizaţiei teroriste Stat Islamic. Acest lucru exclude posibilitatea anulării sau relaxării măsurilor restrictive împotriva Turciei în viitorul apropiat”, a insistat Puşkov.

MediafaxCategorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.