Veste bună pentru R. Moldova! Investiţiile Programului „Compact” vor continua

Serghei Palihovici. Foto: gov.md

Serghei Palihovici, președintele Consiliului de Observatori al FDD Moldova. Foto: gov.md

Fondul de Dezvoltare Durabilă va asigura continuitatea investiţiilor Programului „Compact”. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de miercuri a Cabinetului de miniștri în exercițiu, prin aprobarea hotărârii Guvernului cu privire la crearea Instituției publice „Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova” (FDD).

FDD Moldova este succesorul direct al Fondului Provocările Mileniului Moldova, care a realizat mai multe proiecte investiţionale în ţara noastră, în cadrul unui program de asistenţă oferit R. Moldova de către Guvernul SUA prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului pentru perioada 2010-2015. Aceste investiţii s-au axat pe două proiecte ale Programului „Compact”, având scopul modernizării agriculturii şi reabilitării drumurilor în R. Moldova.

Potrivit Secretarului general al Guvernului, Serghei Palihovici, FDD Moldova va asigura durabilitatea investițiilor efectuate de Corporația Provocările Mileniului.

Hotărârea stabilește statutul noii instituții, dar și sarcinile și atribuțiile acesteia. Totodată, a fost aprobată componenţa nominală a Consiliului de Observatori al Fondului de Dezvoltare Durabilă Moldova. Acesta este format din şase membri, Secretarul general al Guvernului Serghei Palihovici fiind președintele Consiliului.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.