Polițiștii de patrulare vor activa în regim sporit, până la mijlocul lunii ianuarie

Foto: igp.gov.md

Foto: igp.gov.md

Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) anunță că, până la mijlocul lunii ianuarie, inspectorii de patrulare vor activa în regim sporit pe parcursul sărbătorilor de iarnă. Astfel, vor fi dublate itinerarele de patrulare şi va fi mărit numărul echipajelor.

Poliţiştii de patrulare vor fi prezenţi pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens pentru a fluidiza circulaţia şi pentru a preveni accidentele rutiere. Dinamica traficului rutier va fi analizată permanent şi se va interveni cu măsuri pentru eliminarea factorilor de risc.

INP recomandă şeferilor să conducă cu prudenţă, să nu consume alcool dacă intenţionează să urce la volan şi să evite altercaţiile. De asemenea, cetăţenii sunt rugaţi să supravegheze intens copii, locuinţele şi bunurile personale.

În orele nocturne, cetăţenii sunt rugaţi să se ferească de locurile întunecate, să nu afişeze obiectele de valoare, să evite violenţele de pe stradă şi să se deplaseze prin locurile aglomerate, unde sunt şi poliţişti. De asemenea, poliţiştii recomandă ca automobilele să nu fie lăsate fără supraveghere, în special pe timp de noapte. Dacă, însă, nu există altă soluţie, proprietarul maşinii trebuie să se asigure că nu a lăsat niciun lucru de valoare în interior.

În situaţii de urgenţă, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze la 112.

IPNCategorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.