GRIJA poliției față de 90 de mii de copii, în ajunul sărbătorilor de iarnă

Operațiunea „Grija”. Foto: igp.gov.md

Operațiunea „Grija”. Foto: igp.gov.md

Circa 90 mii de copii a fost informaţi despre consecinţele negative ale consumului de droguri, alcool, tutun, despre violenţa între semeni şi consecinţele comportamentului agresiv, în cadrul operaţiunii „Grija” desfășurată de Inspectoratul General al Poliţiei (IGP).

Operaţiunea a avut loc în perioada 15-24 decembrie și a fost petrecută în aproximativ 1200 de licee şi gimnazii din ţară. De asemenea, copiii au fost informaţi cu privire la securitatea personală şi siguranţa la trafic în perioada sărbătorilor de iarnă.

Surse din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, citate de Moldpres, au precizat că, în perioada vacanţei de iarnă, poliţiştii vor desfăşura razii în instituţiile de agrement, pe timp de zi şi de noapte. Verificările vor avea drept scop depistarea copiilor aflaţi fără supravegherea părinţilor şi prevenirea victimizării acestora.

În acest sens, poliţia recomandă părinţilor să supravegheze permanent copiii pentru a evita riscurile de dispariţie, accidente de circulaţie şi răniri, să instruiască copiii de a nu deschide uşa persoanelor necunoscute, să atenţioneze copiii de a nu urca cu persoane necunoscute în ascensor, dar şi în automobilul acestora, precum și să nu le permită să iasă în stradă sau la joacă cu bunuri de preţ (cercei, lănţişoare, inele din aur sau telefoane mobile).

IGP atenţionează că părinţii care nu îşi îndeplinesc obligaţiile de întreţinere, educare şi de instruire a copilului, riscă să fie sancţionaţi cu amendă de la 300 la 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 40 de ore.

Și Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a anunţat că va activa în regim sporit, în perioada 25 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016.



Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.