Regim mai lejer de sărbători, în toate închisorile republicii

Penitenciarul 13 din Chișinău. Foto: ziarulnational.md

Penitenciarul 13 din Chișinău. Foto: ziarulnational.md

Deţinuţii din penitenciarele din R. Moldova vor avea, în perioada sărbătorilor de iarnă, un regim mai lejer. Astfel, în zilele de 31 decembrie, 1 şi 7 ianuarie, deţinuţii vor avea un meniu de sărbătoare şi vor participa la activităţi artistice.

Potrivit IPN, ofiţerul de presă al Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), Anna Botez, a declarat că, dacă în zilele obişnuite stingerea are loc la ora 22.00, în perioada sărbătorilor aceasta se va efectua cu o oră mai târziu. De asemenea, deţinuţii care au un regim comun, vor avea posibilitatea să-şi pregătească masa de sărbătoare în funcţie de produsele pe care le-au primit de la cei de acasă. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, deţinuţii şi-au amenajat celule şi sectoarele unde au loc întrevederile cu apropiaţii.

Din penitenciare, în perioada sărbătorilor, nu vor lipsi activităţile artistice. Astfel, deţinuţii mai activi compun, tradiţional, urături şi merg să colinde membrii administraţiei. De Crăciun, în toate penitenciarele din ţară, preoţii capelani ai sistemului penitenciar vor desfăşura slujbe pentru deţinuţi.

Potrivit datelor DIP, în cele 17 penitenciare din R. Moldova sunt peste 8 mii de deţinuţi.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.