Candu: R. Moldova va intra în criză politică, dacă se va insista ca PDM să nu desemneze premierul

Andrian Candu. Foto: Philippe Buissin / EP / infoeuropa.md

Andrian Candu. Foto: Philippe Buissin / EP / infoeuropa.md

Preşedintele Parlamentului și deputatul democrat Andrian Candu s-a arătat optimist că va fi creată o majoritate parlamentară, însă crede că dacă se va insista ca PDM să nu desemneze un candidat la funcţia de premier, atunci R. Moldova va intra în criză politică.

„Sper că va fi formată o majoritate parlamentară, care va învesti Guvernul. PDM este partidul care trebuie să vină cu soluţii, iar dacă îşi poate asuma guvernarea, de ce să nu o facă? Dacă se va insista ca PDM să nu desemneze premierul, cred că vom intra în criză politică”, a declarat Andrian Candu la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Şeful Legislativului susţine că va asigura corectitudinea procesului de votare a candidatului Ion Sturza, dar PDM, cel mai probabil, nu-l va vota. „M-am întâlnit cu Ion Sturza în calitate de preşedinte al Parlamentului. I-am dat asigurări că întreg procesul privind votarea premierului va decurge cum trebuie. Însă nu-i pot asigura votul politic. Acesta depinde de fiecare deputat”, a spus oficialul, citat de IPN.

Andrian Candu infirmă că ar exista o înţelegere ca unele fracţiuni parlamentare să nu participe la şedinţa din 4 ianuarie 2016. „Nu există nicio înţelegere. Au anunţat că nu vor participa la şedinţă deputaţii din PSRM. PDM nu doreşte să discute cu Ion Sturza. Nu pentru că ar pune la îndoială capacităţile sale, dar pentru modul în care a fost desemnat”, a precizat Candu.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.