Ministerul Justiției a anunțat un concurs fără precedent

Foto: vitebsk.gov.by

Foto: vitebsk.gov.by

Un vas de argint din epoca antică, scos fraudulos din R. Moldova, este reţinut de organele de anchetă din Germania. Deoarece persoana la care a fost găsită relicva a fost achitată, R. Moldova caută avocaţi care să revendice în instanţele de arbitraj internaţionale vasul în valoare de 250 de mii de euro ce aparţine ţării.

În acest context, Ministerul Justiţiei a anunţat un concurs de selectare a avocaţilor, inclusiv de peste hotare, care să reprezinte interesele ţării la instanţele de judecată străine şi instituţiile de arbitraj internaţionale.

În 2006, Procuratura Generală din Darmstadt – Frankfurt pe Main, Germania, a intentat un proces de urmărire penală a unui comerciant de antichităţi. Acestuia i se imputa şi deţinerea ilegală a trei piese arheologice aduse din R. Moldova, iar piesa de circa 250 de mii de euro a fost sechestrată – un talger de argint cu bustul unui zeu din perioada Imperiului Roman, secolul II e.n.

În 2014, învinuitul a fost achitat. Având în vedere că bunul, revendicat de R. Moldova, anterior aparţinea persoanei achitate, procuratura germană se obligă să-l restituie dacă R. Moldova nu întreprinde măsuri de recuperare în termene proxime.

Potrivit IPN, Ministerul Justiţiei primeşte oferte de la avocaţi până în data de 21 ianuarie. De la candidaţi se cere, printre altele, experienţă de reprezentare în instanţele judecătoreşti străine, dar şi să cunoască limba de lucru a instanţelor judecătoreşti care urmează să examineze litigiul.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.