Rosselhoznadzor a tăiat calea către Rusia pentru 11 moldoveni

Foto: news.tut.by

Foto: news.tut.by

Rosselhoznadzor a închis accesul pe teritoriul Federației Ruse (FR) pentru 11 cetăţeni ai R. Moldova, care au fost traşi la răspundere administrativă decâteva ori pentru încercări de a transporta ilegal produse agricole în FR.

Potrivit site-ului Serviciului sanitar rus, încălcările administrative, care sunt depistate în rezultatul asigurării respectării interdicţiilor şi restricţiilor la transportarea produselor alimentare în trenurile de pasageri, rămân o problemă serioasă în regiunile Breansk şi Smolensk, prin care trec garniturile din R. Moldova şi Ucraina.

„Deseori persoanele fizice, care au pus în bagaj zeci de kilograme, în unele cazuri până la o tonă, de carne, slănină sau cireşe, nuci, încearcă să le transporte în FR fără documentele necesare, care confirmă calitatea şi securitatea mărfii”, menţionează inspectorii, citați de Infotag.

Potrivit datelor Serviciului sanitar rus, în cadrul acţiunilor de depistare şi prevenire a canalelor de transportare ilegală a produselor agricole la staţiile feroviare Breansk-Orlovsk şi Suzemka în perioada ianuarie-decembrie au fost interzise pentru transportare circa 60 de tone de producţie animală, inclusiv 384 de loturi de slănină cu greutatea totală de 31,2 de tone, 144 de loturi de carne cu greutatea totală de 22,5 t, 12 loturi de mezeluri cu greutatea de 1,4 t, 11 loturi de carne de pasăre cu greutatea de 0,7 t şi 12 loturi de produse lactate – 1 tonă.

În privinţa producţiei vegetale au fost interzise circa 10 tone de diferite fructe, pomuşoare şi nuci, precum şi 9 mii de puieţi de culturi decorative şi fructifere.

Foto: fsvps.ruCategorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.