Miliardele au început a reveni în haznaua statului

Foto: Rodion Proca / sputnik.md

Foto: Rodion Proca / sputnik.md

Serviciul Fiscal de Stat a anunţat încasări peste sumele estimate iniţial. Ion Prisăcaru, şeful FISC, a declarat că la Bugetul de stat s-au acumulat peste 10,2 miliarde de lei (100,2 %), sau cu circa 2 miliarde de lei mai mult faţă de 2014.

Potrivit unui comunicat al FISC, citat de IPN, la bugetele unităţilor administrativ-teritoriale încasările sunt de 101,8 %, la Bugetul asigurărilor sociale de stat – de 100,1 %, cu circa un miliard de lei mai mult faţă de 2014, iar la Fondul asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală încasările sunt de 101,3 % faţă de anul trecut. Astfel, veniturile la Bugetul public naţional au atins cota de 24 miliarde de lei sau cu circa 3 miliarde mai mult, faţă de 2014.

„Pe final de an, constatăm că munca noastră şi eforturile de modernizare europeană a Serviciului Fiscal de Stat au dat roade bune, ceea ce confirmă justeţea promovării politicilor de conformare fiscală voluntară. Un exemplu elocvent în acest sens este şi faptul că, în ultimii doi ani, noi am redus controalele fiscale cu circa 40 la sută”, a specificat Ion Prisăcaru.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.