Aplicare provizorie a Bugetului de Stat în 2016

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Foto: Dan Guțu / ipn.md

În anul 2016, cheltuielile pentru investiţii capitale sunt menţinute doar pentru obiectivele trecătoare din 2015. De asemenea, angajaţii bugetari vor primi premiile anuale şi majorările salariale anunţate doar în cazul aprobării Bugetului de Stat pentru anul curent. Astfel de prevederi se conţin în circulara privind aplicarea provizorie a Bugetului de Stat în 2016, emisă de Ministerul Finanaţelor, potrivit IPN.

Ministerul menţionează că a emis circulara deoarece nu a fost aprobat Bugetul de Stat pentru anul 2016. În document se subliniază că la reparaţii capitale vor fi eliberate mijloace doar pentru obiectivele tranzitorii din 2015, aflate în curs de execuţie, pentru care au fost încheiate contracte de antrepriză şi trebuie încheiate în 2016.

La repartizarea alocaţiilor pentru remunerarea muncii, autorităţile şi instituţiile bugetare vor asigura reflectarea acestora doar conform statelor. Totodată, calcularea şi achitarea premiului anual angajaţilor pentru rezultatele din 2015, dar şi majorările salariale în legătură cu trecerea de la 1 martie la următoarele trepte de salarizare se vor face numai după adoptarea Bugetului de Stat pentru 2016.

Circulara prevede şi alocarea în Bugetul Ministerului Educaţiei a unei sume de peste 2 milioane de lei pentru subvenţionarea Fondului special pentru manuale şi chiria manualelor.

Ministerul Finanţelor mai informează că pentru a asigura implementarea matricelor de politici, agreate cu partenerii de dezvoltare, în bugetul provizoriu sunt prevăzute alocaţii pentru realizarea măsurilor aferente programelor de suport bugetar sectorial: educaţia vocaţională, dezvoltarea sectorului rural, reforma justiţiei, conducta de gaze „Ungheni-Chişinău”, implementarea Zonei de comerţ liber cu UE, modernizarea sectorului sănătăţii, reforma în învăţământ.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.