Chirtoacă a dat cărțile pe față. Ce se va întâmpla dacă Parlamentul va prăvăli Guvernul Sturza 2

Dorin Chirtoacă. Foto: rfi.ro

Dorin Chirtoacă. Foto: rfi.ro

Dacă Parlamentul de la Chișinău nu va vota astăzi Guvernul Sturza, se va forma probabil o majoritate parlamentară din care ar putea face parte PLDM, PDM, PL, grupul Leancă, cu posibila susţinere indirectă din partea celor 14 foşti comunişti. De această părere este vicepreşedintele PL, primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

„Cel mai probabil, astăzi se va consuma încă o etapă a luptei pe care o urmărim pe scena politică de la Chişinău, în care anumite partide ies din scenă, altele încearcă să se menţină şi unele noi încearcă să intre (…). Deocamdată, în ceea ce priveşte efortul de astăzi din Parlament, se pare că nu avem o majoritate parlamentară care să fie 100% în spatele Guvernului propus de preşedinte”, a decalat Dorin Chirtoacă pentru RFI.

Liberalul declară că „socialiştii în bătaie de joc nici măcar nu respectă un minim al eticii democratice şi parlamentare. Pentru ei poate ar fi mai simplu dacă ar fi învestit un Guvern direct de la Kremlin şi pe acela cred că-l vor susţine cu ambele mâini. În ceea ce priveşte Partidul Democrat, acesta şi-a spus punctul de vedere din capul locului şi aşteptarea este într-adevăr că vom avea circa 30 de voturi în Parlament”.

Potrivit lui Chirtoacă, „anticipatele ar reprezenta scenariul cel mai trist pentru Republica Moldova şi ar însemna repetarea situaţiei din anul 2001, când Partidul Comuniştilor a revenit la putere cu 70 de deputaţi în Parlament din 101, adică cu două treimi. De data aceasta, nu neapărat ar fi vorba de aceeaşi denumire, Partidul Comuniştilor, ar fi socialiştii, ar fi partidele de stânga în general, care ar putea veni cu un scor asemănător şi cu un număr de mandate asemănător în Parlament, dar cel mai important lucru este că s-ar orienta Republica Moldova din nou spre est, din nou spre Moscova, aşa cum a fost în anul 2001 şi am mai pierde alţi zece ani”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

1 răspuns

  1. Baba Vanga, nu alta…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.