DOC. 35 de deputați l-au informat pe Timofti că vor prezenta rezultatul negocierilor până în 11 ianuarie

Foto: romaniacurata.ro

Foto: romaniacurata.ro

Platforma Social-Democrată pentru Moldova (PSDM) l-a informat printr-o scrisoare pe șeful statului, Nicolae Timofti, că a inițiat negocierile în vederea constituirii unei majorități parlamentare și va veni cu rezultatul acestor consultări până în data de 11 ianuarie.

Scrisoarea adresată șefului statului a fost semnată de 35 de deputați în Parlament, dintre care 19 deputați ai fracțiunii PDM, cei 14 foști deputați comuniști, precum și deputații neafiliați Lidia Lupu și Petru Știrbate. Inițial, PSDM avea doar 34 de deputați.

„Vă informăm că începând cu data de 5 ianuarie 2016 am declanșat un proces de consultări în vederea constituirii unei majorități parlamentare absolute și identificarea candidatului pentru funcția de Prim-ministru, care ar obține votul de încredere a Parlamentului. În contextul inițierii discuțiilor cu Președintele Republicii Moldova, Vă anunțăm că până pe data de 11 ianuarie 2016 vom veni cu rezultatul acestor consultări pentru a informa Președinția despre constituirea și formalizarea unei majorități parlamentare absolute în vederea susținerii formării noului Guvern”, se menționează în scrisoarea semnată de liderul PDM, Marian Lupu, și Sergiu Stati, unul dintre cei 14 deputați comuniști care au părăsit acum două săptămâni fracțiunea PCRM.

„L-am informat pe Președintele Timofti despre acest demers, urmând ca pe 11 ianuarie, în termenul constituțional să anunțăm candidatul agreat de cel puțin 51 de deputați”, a scris deputatul democrat Sergiu Sârbu pe Facebook, prezentând fotografii cu scrisoarea și semnăturile celor 35 de parlamentari.

După eșuarea tentativei de ieri de a învesti Guvernul Sturza 2, partidele au dat startul, în această seară, primei runde de negocieri în vederea formării unei majorități parlamentare care să desemneze un nou candidat la funcția de premier.

PSDM_Parlament (1)PSDM_Parlament (2)PSDM_Parlament (3)

Foto: facebook.com/s.sirbuCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. ȘTIRBATE Petru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.