Intoxicația elevilor şi a profesorilor de la Liceul „D. Alighieri”, provocată de salmonella

Foto: ziuaconstanta.ro

Foto: ziuaconstanta.ro

Cei 33 de elevi şi profesori de la Liceul „Dante Alighieri” din Chișinău, care au sărbătorit Crăciunul pe stil nou într-un restaurant, au făcut intoxicaţie alimentară din cauza bacteriei salmonella, a anunţat astăzi Centrul de Sănătate Publică Chişinău.

Potrivit Moldpres, Veronica Istrati, şefa serviciului de presă de la centrul nominalizat, a specificat că, potrivit rezultatelor preliminare ale investigaţiilor de laborator, salmonella a fost depistată în carnea crudă de pasăre de la restaurant.

„Problema e în carnea procurată, nu în modul de preparare a ei. Actele de provenienţă a mărfii au arătat că bucăţile de carne au fost procurate din Piaţa Agroalimentară Centrală. Totodată, salmonella a fost depistată în analizele a 33 din cei 46 de elevi şi profesori care au participat la banchet. 29 dintre cei 33 de pacienţi care au făcut toxiinfecţie alimentară au fost spitalizaţi, în prezent toţi fiind externaţi”, a declarat Veronica Istrati.

La 24 decembrie 2015, 46 de elevi şi profesori de la Liceul Român-Italian „Dante Alighieri” din Chişinău au sărbătorit Crăciunul pe stil nou într-un restaurant de pe strada Bucuriei din Chișinău. Localul a fost închis pe durata investigaţiilor, iar directorul restaurantului ar putea fi amendat cu până la 10 mii de lei, pentru încălcări privind siguranţa alimentară publică. Totodată, Procuratura a iniţiat pe acest caz un dosar penal.

În 2013, un bărbat a decedat din cauza unei intoxicaţii alimentare, după ce a mâncat la un alt restaurant din Chişinău.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.