Automobile deblocate din zăpadă pe drumurile din republică

Foto: protv.md

Foto: protv.md

Serviciul Protecţiei Civile şi Situațiilor Excepționale (SPCSE) a anunțat că, în ultimele 24 de ore, a intervenit în nouă situații de deblocare a automobilelor care au derapat de pe traseu sau au rămas blocate în zăpadă pe drumurile din țară.

Primul caz în care a fost nevoie de ajutorul pompierilor a avut loc în apropiere de localitatea Vatra, raionul Strășeni. Un autoturism în care se aflau doi maturi și doi copii mici a derapat de pe traseu și a ajuns într-un șanț. Salvatorii au fost alertați pentru a tracta mijlocul de transport și a debloca copiii din mașină. Operațiunea de salvare a fost efectuată cu succes, iar oamenii din interiorul mijlocului de transport nu au avut de suferit.

O altă intervenție a pompierilor a fost necesară în localitatea Pitești, raionul Ungheni. De această dată, o ambulanță care se grăbea la un pacient a rămas blocată în nămeți. Salvatorii au reușit tractarea mijlocului de transport, iar ambulanța și-a putut continua drumul.

În ultimele 24 de ore, angajații SPCSE au intervenit la tractarea mijloacelor de transport pe drumuri în raioanele Căușeni, Dubăsari, Orhei, Strășeni și Ungheni. În această perioadă au avut loc 48 de intervenții, în mare parte la tractarea autoturismelor, acordarea primului ajutor calificat SMURD, dar și lichidarea focarelor de ardere.

Salvatorii atenționează populația că pe drumuri se circulă în condiții de iarnă. Conducătorii auto se pot porni la drum doar dacă mijlocele de transport sunt echipate cu pneuri pentru sezonul rece. Oamenii sunt rugați să-și mențină bateria telefonului mobil încărcată, pentru a putea apela serviciile de urgență într-o situație de risc.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.