Fratele lui Traian Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Mircea Băsescu. Foto: mediafax.ro

Mircea Băsescu. Foto: mediafax.ro

Tribunalul Constanţa i-a condamnat vineri, 8 ianuarie, pe Mircea Băsescu şi pe Marian Căpăţână la 4 ani de închisoare cu executare, respectiv, 3 ani de închisoare cu executare. În acest dosar, Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influenţă, iar Marian Căpăţână de complicitate la trafic de influenţă, relatează Mediafax.

Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. De asemenea, celălalt inculpat din dosar, Marian Căpăţână, acuzat de complicitate la trafic de influenţă, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Decizia magistraţilor de la Tribunalul Constanţa nu este definitivă, drept urmare cei doi o pot contesta.

DNA a cerut condamnarea la închisoarea cu executare pentru Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, în cazul primului solicitând ca pedeapsa să fie orientată spre maximul prevăzut de lege, adică şapte ani.  Totodată, DNA a cerut confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Băsescu si de 350.000 de euro de la Căpăţână.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Florin Şurghie, a cerut achitarea clientului său, spunând că nu există dovezi în legătură cu săvârşirea faptei, iar, în cazul în care instanţa va considera că este nevoie de o pedeapsă cu închisoarea, aceasta să fie cu suspendare.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări realizate pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

Pe parcursul procesului de la Tribunalul Constanţa, mai mulţi membri ai familiei Anghel, audiaţi ca martori, au spus că i-au dat lui Mircea Băsescu suma de 600.000 de euro, pentru ca acesta să intervină în favoarea lui Sandu Anghel.

Solicitat de PSNews.ro să comenteze hotărârea instanţei, fostul președinte al României Traian Băsescu a răspuns: „Comentariul e limpede: este decizia unei instanţe, nu trebuie comentată public, ci doar să facă apel, adică să utilizeze căile legale. Asta-i tot”.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.