Planul eșuat al lui Filat, după ce a fost arestat. Procurorii i-au interzis să facă asta

Vlad Filat. Foto: Alexandru Tarlev / adevarul.ro/moldova

Vlad Filat. Foto: Alexandru Tarlev / adevarul.ro/moldova

După ce a fost arestat, liderul PLDM, Vlad Filat, a intenționat să organizeze o conferință de presă în data de 6 noiembrie 2015,  la aproape trei săptămâni după ce a fost reținut. Procurorul Adriana Bețișor i-a interzis asta printr-o ordonanță, relatează Anticorupție.

„Am solicitat permisiunea de a organiza o conferinţă de presă unde Vlad Filat să-şi expună punctul său de vedere asupra cauzei penale întru exercitarea dreptului la libera exprimare și apărarea onoarei, demnității, reputației profesionale, vieții private și de familie, inclusiv asigurarea realizării dreptului la replică. Prin ordonanţa procurorului din 16 noiembrie 2015 cererea a fost respinsă”, a declarat Igor Popa, unul dintre avocații lui Vlad Filat, potrivit sursei citate.

Procurorul Adriana Bețișor i-a interzis lui Vlad Filat să vorbească cu presa la fiecare ședință de judecată de până acum, explicația procurorului fiind că eventualele declarații ale politicianului ar putea prejudicial mersul anchetei.

„Consider că ar veni ca o prejudiciere pentru mersul anchetei dacă dânsul va avea acces și va comunica, inclusiv prin transmiterea unor mesaje sugestive. Etapa este una incipientă și riscurile sunt foarte mari”, a declarat Adriana Bețisor în data de 18 noiembrie, după o ședință de judecată.

Ultima interdicţie de comunicare cu jurnaliștii a fost aplicată la 5 ianuarie 2016, atunci când instanța de judecată a decis să-l aresteze pe Filat pentru încă 90 de zile. Avocații au depus o plângere care urmează să fie examinată la următoarea şedinţă de judecată.

Vlad Filat a fost reținut în data de 15 octombrie, după ce procurorul general, Corneliu Gurin, a cerut în Parlament ca acestuia să-i fie ridicată imunitatea parlamentară pentru că ar fi implicat direct în fraudele din sistemul financiar-bancar, ce au afectat economia Republicii Moldova.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.