Doi răniți în explozia de la Piața Centrală vor fi transportați la București

Foto: gov.md

Foto: gov.md

Două persoane care au suferit grav din cauza exploziei de sâmbătă, 9 ianuarie, de la cantina din Piața Centrală din Chișinău urmează să fie transportate în România. Astfel a decis Consiliul medical convocat de premierul interimar Gheorghe Brega în această dimineață la Centrul Republican de Leziuni Termice, unde sunt internate 12 din cele 13 persoane care au avut de suferit în urma exploziei.

O altă pacientă, care se află în stare extrem de gravă, a fost internată la Institutul de Medicină Urgentă din capitală.

Aceasta este a doua ședință a Consiliului medical amintit, prezidată de Gheorghe Brega, prima având loc în seara zilei producerii accidentului. Din componența acestuia fac parte medici de la Centrul Republican de Leziuni Termice, de la Institutul de Medicină Urgentă și responsabili de la Ministerul Sănătății.

După o analiză a stării pacienților și având în vedere posibilitățile de tratament de care dispun instituțiile medicale din țara noastră și din alte țări, s-a decis ca, deocamdată, doi dintre pacienți să fie transportați la București pentru tratament.

„Deoarece instituțiile medicale din România au o experiență mai mare în tratarea pacienților cu arsuri, mai ales după cazul tragic care s-a produs la București în toamna anului trecut, doi pacienți vor fi transferați la Spitalul municipal București de arsuri și combustie”, a declarat premierul interimar Gheorghe Brega, după ședința Consiliului medical.

În acest scop, autoritățile moldovenești au luat legătura de urgență cu colegii lor din țara vecină. Astăzi, pacienții urmează să fie transportați pe calea aerului la București.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.