Piața Centrală: MAI verifică respectarea regulilor de siguranță de către agenții economici

Foto: timpul.md

Foto: timpul.md

Angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) verifică dacă agenţii economici din Piaţa Centrală din Chişinău respectă sau nu regulile de securitate a clienţilor.

Potrivit SPCSE, este vorba, preponderent, despre spaţiile de alimentare publică, care pe teritoriul pieţei sunt peste 50 la număr. Deja s-a depistat lipsa sistemelor automatizate de înştiinţare a pompierilor, a planurilor de evacuare în caz de incendiu, cazuri de montare a instalaţiilor electrice cu încălcări. Unele cafenele şi baruri nu au ieşire de rezervă, contrar regulilor.

Verificările au început după incidentul tragic produs sâmbătă, 9 ianuarie, într-o cafenea de pe teritoriul pieţei. La etajul doi al acesteia a explodat o butelie de gaz. În urma deflagraţiei, 17 persoane s-au ales cu diverse răni, preponderent arsuri. Pentru stingerea incendiului au fost trimise patru autospeciale şi 30 de salvatori.

Trei femei, aflate în stare gravă din cauza arsurilor, au fost transportate în duminică la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Procuratura a deschis dosare penale în baza articolelor 157 „Vătămarea gravă ori medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii cauzată din imprudenţă” şi 183 „Încălcarea regulilor de protecţie a muncii” din Codul Penal. Conducerea localului în care s-a produs incidentul iniţial a fost citată pentru audieri, iar apoi a fost reţinută în calitate de suspecţi.

InfotagCategorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.