Ghilețchi, căzut pe gânduri. Lupu, mulțumit de discuțiile cu PLDM

Foto: moldpres.md

Colaj: moldpres.md

PLDM va decide mâine în cadrul fracțiunii dacă va participa sau nu la negocierile pentru crearea unei noi majorități parlamentare. Anunțul a fost făcut astăzi de către deputatul liberal-democrat Valeriu Ghilețchi, după runda de consultări cu PDM.

Potrivit lui Ghilețchi, discuțiile au fost constructive, iar o serie de întrebări și-au găsit deja răspunsul.

„Mâine vom convoca ședința fracțiunii și vă vom informa despre decizia noastră. Ce ține de candidatul la funcția de premier, PDM insistă să îl desemneze. Ei au anunțat că o vor face mâine după ședința Biroului politic. Modul în care va arăta viitorul Guvern va depinde de candidatul desemnat. Răspunsul îl vom da după desemnare, tot atunci vor demara și negocierile. PDM are deja câteva candidaturi”, a specificat Ghilețchi, citat de Moldpres.

Liderul PDM, Marian Lupu, s-a arătat mulțumit de discuțiile cu PLDM și a spus că speră că lista cu semnăturile celor 56 de deputați prezentată șefului statului Nicolae Timofti va crește.

„Astăzi nu am avut negocieri și nu am discutat funcții și responsabilități. Acest proces va demara după desemnarea candidatului la funcția de premier”, a opinat Lupu.

Luni, șapte deputați liberal-democrați au anunțat că vor susține un candidat la funcția de premier desemnat de PDM. Ulterior, conducerea PDM a prezentat șefului statului Nicolae Timofti o declarație privind formarea unei majorități parlamentare, semnată de către 56 de deputați, dintre care 34 din Platforma Social-Democrată (20 din PD și 14 foști comuniști ), 13 din PL, 7 din PLDM și fostul liberal-democrat Petru Știrbate.

Marți, la sediile mai multor partide parlamentare au avut loc proteste.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.