Vicepreședinte PL: Cetăţenii nu trebuie să sufere din cauza că PLDM vrea alegeri anticipate

Valeriu Munteanu. Foto: timpul.md

Valeriu Munteanu. Foto: timpul.md

În ultimele două luni în care s-a încercat formarea unei noi alianțe de guvernare, PDM, PL și grupul Leancă au fost ostaticii PLDM, care a blocat negocierile, dorind alegeri anticipate. Aceasta este una dintre concluziile ultimei ediții a emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV Chișinău.

Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a declarat în cadrul emisiunii că cetăţenii nu trebuie să sufere din cauza că PLDM vrea alegeri anticipate.

„Ultima divergență a fost cine să desemneze primul ministru. Eu am participat la toate ședintețe de negocieri. Ultima decizie a consiliului a fost stabilită în felul următor, participăm necondiționat sau participăm condiționat la coaliție, dacă ne dați nouă primul ministru. Acum voi stați și unii spun așa, dacă nu ne dați primul ministru, gata, finita la comedia, ne transformăm din partid politic în sectă, martorii lui Filat și stăm acolo și nu mergem mai departe. Rămâneţi partid politic”, i-a îndemnat Munteanu, citat de Infotag.

PLDM trebuie cel puțin să aibă bărbăția să spună că vor alegeri anticipate, consideră Valeriu Munteanu.

În cadrul aceleaşi emisiuni, deputatul democrat, Sergiu Sârbu i-a reproşat vicepredintelui PLDM, Iurie Ţap, că PLDM a blocat negocierile şi acum nu vrea să-şi asume responsabilitatea pentru criza în care a ajuns R. Moldova, dar împinge ţara în alegeri anticipate şi în haos total.

„Erau stabilite toate obiectivele, programul de guvernare, dar voi ați hotărât că a-ți privatizat funcția de prim-ministru și ați blocat negocierile timp de două luni. Am ajuns în halul în care am ajuns”, i-a reproşat Sârbu lui Țap.

El a mai adăugat, cu referire la deputaţii PLDM care au semnat declarația prin care anunță că sunt gata să voteze pentru un Guvern PDM, că decizia lor vine deoarece „nu vor să facă acel joc murdar a unor lideri de la PLDM care vor anticipate, care vor să se joace cu Platforma DA, cu Sturza, cu nu știu ce și vor să aducă țara într-un haos total”.

În alt context, referindu-se la lipsa de cvorum la votul de învestitură a cabinetului Sturza, Valeriu Munteanu a subliniat că acest rezultat ar fi fost la fel în orice altă ţară.

„În momentul în care cineva crede că este mai deştept decât altcineva şi vine pe uşa din spate cu candidaţi comozi, cu liste comode şi crede că o să-i pună cuiva sula-n coaste, exact în orice altă ţară rezultatul este acelaşi”, crede Munteanu.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.