Băncile falite, luate de gușă pentru abuz

Colaj. unimedia.info

Colaj. unimedia.info

Consiliul Concurenţei a cerut Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) şi Ministerului Finanţelor (MF) să ia măsurile de rigoare pentru ca băncile falite – Banca de Economii (BEM), Banca Socială (BS) şi Unibank (UB) să returneze asistenţa financiară de stat acordată acestora de BNM sub garanţia statului.

Potrivit Infotag, este vorba despre suma de 14,8 miliarde de lei, pe care regulatorul băncii o putea acorda celor trei bănci pentru a evita colapsul financiar din ţară.

Consiliul Concurenţei a subliniat faptul că aceste resurse BNM le-a acordat în lipsa unui plan de restructurare a acestor instituţii financiare.

În comunicatul Consiliului se vorbeşte că „folosirea ajutorului de stat de către băncile comerciale beneficiare după expirarea a 6 luni de la acordarea acestuia se consideră abuzivă”.

Consiliul mai menţionează că nenotificarea ajutorului de stat de către Ministerul Finanțelor sub formă de garanții de stat în condiții preferențiale pentru BEM, BS, UB este, de asemenea, o încălcare a Legii cu privire la ajutorul de stat.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.