FOTO. 70 de mii de manifestanți în fața Teatrului de Operă și Balet îl vor pe Plahotniuc premier

Miting_Chisinau_PDM (5)

Aproximativ 70.000 de cetățeni participă la această oră (13:40) la o manifestație de susținere a noii majorități parlamentare și a unui nou premier care să fie propus de PDM, relatează Evenimentul.

La manifestație participă în special oameni din teritoriu, reprezentând practic toate localitățile din țară. Participanții poartă drapele ale Republicii Moldova și Uniunii Europene și pancarte cu mesaje în favoarea depășirii crizei politice și formării unui nou guvern. Ei scandează lozinci în care îndeamnă autoritățile să întreprindă acțiuni urgente pentru a salva Republica Moldova și a evita alegerile anticipate: „Nu alegerilor anticipate!”, „Vrem guvern acum, nu șomeri în drum!”, „Vrem guvern desemnat!”, „Noi vrem un lider puternic!” etc.

Oamenii spun că R. Moldova nu mai are nevoie de o nouă criză politică și îl îndeamnă pe președintele Nicolae Timofti să desemneze candidatura care va fi propusă de noua majoritate. Polina Cojocaru care a venit alături de alți o mie de manifestanți de la Soroca. „Noi cei de la Soroca suntem sătui numai de promisiuni și alegeri anticipate. Facem apel către președintele Nicolae Timofti să fie semnat decretul de numire a unui premier din partea Partidului Democrat”, a declarat ea în cadrul mitingului.

„Vă rugăm să ne auziți, poporul a obosit să aștepte, noi vrem rezultate, sunteți obligat să ascultați majoritatea parlamentară și să desemnați candidatul la funcția de premier pe care îl va propune noua majoritate parlamentară. Țara are nevoie de un premier care să scoată țara din criză. Nu alegerilor anticipate!”, l-a înemnat pe Nicoae Timofti și un manifestant din autonomia găgăuză.

Pe de altă parte, aproximativ 2.000 de persoane protestează în PMAN în cadrul unei acțiuni organizate de Platforma DA, în care îl amenință pe Nicolae Timofti cu demisia dacă va desemna candidatul propus de majoritatea parlamentară, evitând astfel scenariul alegerilor parlamentare anticipate.

Foto: Today.md



Categorii:Actualitate, Politică

1 răspuns

Trackback-uri

  1. PLDM nu va susține candidatura lui Plahotniuc – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.