Polițiștii au împânzit centrul Chișinăului

Foto: Nicu Stamatin / ipn.md

Foto: Nicu Stamatin / ipn.md

Sute de poliţişti au fost mobilizaţi miercuri, 13 ianuarie, pentru a asigura ordinea publică în centrul Chișinăului. Măsurile sunt întreprinse în legătură cu anunţarea a două acţiuni de protest – una în PMAN, organizată de Platforma DA şi de proiectul politic omonim, iar alta în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet, organizată de către susţinătorii PDM.

Șeful Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat pentru IPN că a fost mobilizat un număr suficient de poliţişti pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentelor. Potrivit lui, în caz de necesitate, numărul oamenilor legii va fi suplimentat. Întrebat dacă la adresa poliţiei au parvenit careva informaţii despre posibile provocări, şeful IGP a refuzat să răspundă, menţionând că astfel de informaţii nu se discută.

Acţiunea din PMAN, potrivit organizatorilor, vine „să sprijine demersul adresat preşedintelui pro-european ca acesta să înainteze un candidat integru la funcţia de prim-ministru”. Pe de altă parte, acţiunea susținută de PDM, potrivit organizatorilor, are scopul de a susţine desemnarea unui candidat la funcţia de premier din partea democraților.

În legătură cu acţiunile de protest, Inspectoratul Naţional de Patrulare a anunţat că circulaţia rutieră urmează a fi restricţionată pe traseele de deplasare şi redirecţionată pe străzile adiacente acestora. Conducătorii auto sunt rugaţi să circule cu maximă atenţie în zonele menţionate şi să respecte cu stricteţe indicaţiile inspectorilor de patrulare, semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor rutiere.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.