DEZVĂLUIRI. Agentul FSB Berlinski continuă să-l influențeze pe Timofti

Victor Berlinski. Captură de ecran: jurnaltv.md

Victor Berlinski. Captură video: jurnaltv.md

Deciziile președintelui Nicolae Timofti continuă, cel mai probabil, să fie influențate de oamenii de încredere ai controversatului Veaceslav Platon, supranumit „raiderul nr. 1 din spațiul CSI”, pentru a provoca alegeri parlamentare anticipate și a atrage R. Moldova în sfera de influență a Moscovei.

Boggerul Veaceslav Balacci comentează pe o rețea de socializare că acum oamenii lui Platon din anturajul lui Nicolae Timofti trebuie să găsească un răspuns juridic la solicitarea repetată a majorității de a-l desemna pe Vlad Plahotniuc în funcția de premier. „Se pare că părţile beligerante se pregătesc de un alt battle, de data asta juridic. Expus IDEAL din punct de vedere juridic! Ion Păduraru, Victor Berlinski & Co au de lucru, mingea e pe terenul lor!”, scrie Balacci, citat de Politics.md.

Comentariul acestuia vine după un articol publicat recent în care se vorbea despre legăturile lui Nicolae Timofti cu controversatul Veaceslav Platon și alte cercuri de la Moscova. În acel articol, Balacci a menționat că Victor Berlinski, omul de încredere al lui Platon, a fost văzut în ultimul timp de două ori la vila prezidențială de la Condrița

„Avocatul Victor Berlinski este și el agent FSB, persoana de legătură dintre complotiștii Platon-Topa-Sturza și Timofti”, susține autorul articolului.

Acesta făcea o legătură dintre Timofti, Platon, Sturza și clanul Țopa. „Interesul lui Sturza coincide perfect cu cel al partenerilor săi de la Frankfurt, Victor și Viorel Țopa, vociferat intens de exponenții platformei ultimilor. Alegeri anticipate în Moldova forțează de mai mult timp și Moscova, atât prin intermediul socialiștilor lui Dodon, cât și al lui Usatîi (+Karamalak)”, a scris Balacci.

Astfel, rușii operează la Chișinău nu doar prin intermediul pionilor lor politici. O piesă grea a serviciilor speciale rusești în Moldova este și Platon. Agentul FSB care e recunoscut drept raiderul nr.1 al CSI, asistat de același Victor Berlinski, a atacat sistemul bancar moldovenesc concomitent cu tandemul Shor (grupul VneșEkonomBank)-Filat. Dincolo de scopul mercantil de a fura banii moldovenilor, ținta operațiunii FSB-GRU a fost devalizarea nu doar a băncilor, dar și a guvernării proeuropene de la Chișinău și înlocuirea acesteia cu o guvernare eurosceptică, prorusă, se mai spune în articolul citat.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.