DOC. Ce va face Plahotniuc după desemnarea sa pentru funcția de premier

Vlad Plahotniuc. Foto: adevarul.ro

Vlad Plahotniuc. Foto: adevarul.ro

Prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc, i-a adresat o scrisoare președintelui Nicolae Timofti în care respinge acuzațile și suspiciunile la adresa sa și se declară pregătit să semneze o declarație pe propria răspundere privind integritatea sa.

Într-o scrisoare adresată joi șefului statului, Plahotniuc remarcă faptul că după ce a fost propus în calitate de premier de către majoritatea parlamentară absolută i s-au adus acuzații false și denigrări care au provocat o ezitare în ceea ce privește integritatea sa, ca persoană publică și candidat pentru funcția de premier.

Democratul dă asigurări că aceste suspiciuni nu sunt întemeiate.

„Vă asigur că suspiciunile, dacă acestea există, sunt neîntemeiate, fiind efecte ale campaniilor de manipulare a opiniei publice care m-au vizat personal. Pentru toae acuzațiile care mi s-au adus, eu am venit cu probe, cu documente oficiale, care contestă caracterul fals și nefondat al atacurilor”, se arată în scrisoarea publicată de Today.md și citată de Infotag.

Candidatul pentru funcția de premier propus de majoritatea parlamentară vine cu o asigurare suplimentară în fața președintelui Timofti pentru a garanta onestitatea și corectitudinea intențiilor sale și ale majoritții parlamentare absolute.

„Mă obligă ca, imediat după desemnarea mea în funcția de premier, să semnez declarația de integritate prin care să confirm atât standardele de intgritate, dar și calitățile, competența, experiența și capacitatea mea și a echipei mele. Consider că semnarea unei astfel de declarații pe propria răspundere va avea puterea de a reprezenta un pas înainte pentru o bună funcționare instituțională, bazată pe încredere reciprocă și transparență”, se arată la finalul scrisorii lui Vlad Plahotniuc adresată lui Nicolae Timofti.

Foto: today.md

Foto: today.mdCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.