Expert: Unde este Natalia Morari, miroase a sânge

Natalia Morari. Foto: europalibera.org

Natalia Morari. Foto: europalibera.org

Astăzi oamenii se împart în două categorii – cei care doresc vărsări de sânge și cei care sunt împotrivă. În cei care sunt pentru supremația legii și cei care sunt pentru răscoală și gata să încalce legea în schimbul unor beneficii politice de moment. Aceste beneficii ei le numesc libertate, scrie politilogul Valeriu Reniță pe blogul său.

După cum în repetate rânduri au atenționat oameni mai atenți, în ajunul unor evenimente politice de amploare, Natalia Morari numaidecât va repeta acțiunile sale din aprilie 2009. În acest sens, analistul face referire la emisiunea de la TV7 pe care a moderat-o miercuri seara Morari și care, în opinia sa, a devenit un centru de coordonare a unei noi revoluții cromatice. La centru au fost chemați șefii echipelor de asalt – Renato Usatîi, Andrei Năstase, Maia Sandu, pe care i-a întrebat fără să se intimideze în ce măsură sunt pregătiți să treacă la acțiune.

„Aceștia și-au verificat ceasurile și au răspuns în spiritul revoluției leniniste – «cât vom trăi vom lupta», «îi pedepsim pe toți cei vinovați». Dacă situația va degrada până la vărsări de sânge, atunci în urma jertfelor și a distrugerilor similare celor din Donbas, politicienii implicați în conflict și motivele constituționale vor fi uitate ca un vis de copil”, mai scrie Valeriu Reniță.

Reniță susține că grupările financiar-politice se vor război între ele întotdeauna, dar ceea ce nu vor uita oamenii este că în prezent numele Plahotniuc este asociat cu ordinea, iar al lui Timofti cu violența. Tragedia constă în aceea că nici Natalia Morari, nici Maia Sandu, Renato Usatâi, Andrei Năstase nu înțeleg ce responsabilitate își asumă, nu înțeleg că în spatele fiecăruia dintre ei stau oameni străini acestei țări.

„Dar chiar și ei sunt străini și abia-abia înțeleg ce vor într-adevăr oamenii, abia-abia s-au învățat să meargă pe pământ moldovenesc. Dacă vor realiza planurile stăpânilor lor, ei se vor întoarce liniștiți în Rusia și în America lor, iar noi, cetățenii acestei țări, părinții și copiii noștri vom mânca rahatul unui posibil război civil, ne vom vărsa sângele și ne vom alege cu ruine”, avertizează Valeriu Reniță.

Politologul susține că îi este frică pentru apropiații săi de ceea ce se poate întâmpla, mai ales că istoria arată că pot avea loc evenimente grave.

„Am privit aseară emisiunea Nataliei Morari, de fapt, mai degrabă o adunare revoluționară, și am ajuns la o concluzie amară: acolo unde e Natașa, miroase a sânge, concluzionează Valeriu Reniță.

ACUZAȚII GRAVE în „dosarul 7 aprilie”! Iată persoanele vizateCategorii:Actualitate, Opinii

Etichete:,

3 răspunsuri

  1. Am privit şi eu emisiunea (ca de altfel şi pe cea la care a participat Reniţă şi un oarecare zăpăcit Gurău) şi nu am sesizat chemări la „rivoluţie”, dar dacă Reniţă a primit ordin de la noul său patron, care nu va fi niciodată prim-ministru, asta înseamnă că noul său patron e gata de orice porcărie, inclusiv vărsări de sânge, iar Reniţă va spune: eu v-am prevenit…

    Apreciază

  2. Ah, da! Uitasem de argumentarea neargumentată a argumentelor…

    Apreciază

Trackback-uri

  1. Natalia Morari, revoluționară sau provocatoare? – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.