OPINIE. Nicolae Timofti, uns președinte al R. Moldova de Vlad Plahotniuc

Nicolae Timofti. Foto: ziarulnational.md

Nicolae Timofti. Foto: ziarulnational.md

Pe lângă porecla de „rață mută” și altele pe care i le-a născocit poporul în timpul mandatul, președintele Nicolae Timofti ar trebui să poarte și titlul de „nerecunoscătorul”, pentru că acum îl atacă pe cel care l-a adus în funcția de președinte în urmă cu patru ani, pentru deblocarea crizei politice de atunci, susține bloggerul Petru Snobila.

Bloggerul face o incursiune asupra situației din 2012, când R. Moldova se confrunta cu o criză de câțiva ani din cauza imposibilității alegerii șefului statului și, ca din senin, a apărut candidatura anonimului Nicolae Timofti, votat de Parlament în calitate de președinte al R. Moldova.

Snobila susține că anume Vlad Plahotniuc a făcut tot posibilul ca Nicolae Timofti să ajungă președinte.

„Cei care măcar puțin înțeleg în politică (dar știm că din aceștia sunt puțini), știu foarte bine că acest «miracol» care l-a adus pe Timofti în funcția supremă din stat are un nume real – Vlad Plahotniuc. Anume el, acum patru ani, în urma unor negocieri interminabile cu deputații, i-a asigurat lui Timofti voturi în Parlament. Rolul său a fost deosebit de important în negocierile cu echipa lui Dodon. Rolul lui Plahotniuc că Timofti a ajuns președinte nu este doar mare, dar decisiv”, constată autorul.

Ironia sorții este că acum Timofti respinge candidature lui Plahotniuc pentru funcția de premier. Adică a celui care l-a făcut președintele Republicii Moldova. Și aici nu este doar vorba de recunoștință, ci de faptul că Timofti știe cel mai bine ce poate Plahotniuc în calitate de manager de calificare înaltă pentru situații de criză, mai scrie bloggerul.

Care este scopul lui Nicolae Timofti este o întrebare interesantă, la care probabil, în curând, vom primi răspuns, conchide Petru Snobila.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. OPINIE(ARGUMENTATĂ). Nicolae Timofti, uns președinte al R. Moldova de Vlad Plahotniuc
    „…pentru că acum îl atacă pe cel care l-a adus în funcția de președinte în urmă cu patru ani…” – să înţelegem că nu Parlamentul l-a votat, ci plahotniukul??? Ori Parlamentul era plahotniuk, sau viceversa?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.