RECOMANDAREA S.A. „Apă-Canal Chișinău” în privința branşamentelor şi a apometrelor

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Peste 200 de chișinăuieni au avut nevoie de intervenţia specialiştilor de la S.A. „Apă-Canal Chişinău” pentru dezgheţarea branşamentelor şi apometrelor ca urmare a temperaturilor scăzute înregistrate.

Într-un comunicat, ACC menţionează că, în pofida recomandărilor şi avertizărilor lansate în mod repetat, în doar două săptămâni numărul cazurilor de îngheţ a a crescut semnificativ.

Consumatorii sunt îndemnaţi să respecte măsurile necesare pentru a asigura protecţia şi integritatea fizică a căminului de apometru, a contorului şi subsolurile blocurilor contra îngheţului. Totodată, specialiştii ACC recomandă consumatorilor să respecte normele în construcţie de pozare şi exploatare a conductelor, dar şi termoizolarea corectă a contoarelor de apă rece. Totodată, furnizorul le reaminteşte şi gestionarilor despre termoizolarea regulamentară a gurilor de acces la revizii, la reţelele interioare de canalizare şi branşamentele.

Pentru a evita avariile, precum şi cheltuielile inutile, furnizorul de apă recomandă consumatorilor să izoleze branşamentele şi apometrele cu materiale speciale şi să lase liber doar cadranul de citire a datelor de consum de apă. De asemenea, capacul de acces care închide căminul trebuie să fie ermetizat.

Specialiştii de la „Apă-Canal Chişinău” spun că dacă aceste condiţii nu vor fi respectate şi instalaţiile vor îngheţa, în consecinţă va fi sistată ulterior furnizarea serviciilor de alimentare cu apă. Potrivit legislaţiei, consumatorii sunt obligaţi să asigure izolarea termică a locurilor de amplasare a instalaţiilor de contorizare pentru a nu admite îngheţarea contoarelor montate la branşamentele de alimentare cu apă.

IPNCategorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.