Timofti face slalom printre buchiile Legii Supreme

Nicolae Timofti. Foto: ziarulnational.md

Nicolae Timofti. Foto: ziarulnational.md

Șeful statului, Nicolae Timofti, a solicitat majorității parlamentare reconfirmarea semnăturilor în vederea susținerii candidatului propus pentru funcția de premier al R. Moldova. Termenul oferit este ora 21.00.

„Luând în considerare declarațiile făcute astăzi, 14 ianuarie, în spațiul public de către unii deputați, semnatari ai Declarației de susținere a domnului Vladimir Plahotniuc la funcția de prim-ministru, prin care respectivii deputați au anunțat că își retrag semnăturile de pe Declarația menționată, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, solicită majorității parlamentare constituite recent reconfirmarea, pe parcursul zilei de astăzi, 14 ianuarie a.c., până la ora 21.00, a semnăturilor acordate în susținerea unui candidat la funcția de prim-ministru”, se menționează într-un comunicat al Președinției.

Instituția prezidențială mai menționează că „necesitatea constituirii în mod transparent a majorității parlamentare este necesară pentru ca alegătorul să poată identifica actorii politici cărora le revine responsabilitatea politică pentru actul de guvernare”.

„Din aceste considerente, majoritatea parlamentară urmează a fi formalizată, nu doar declarată, cu identificarea deputaților care o constituie, cu specificarea disponibilității de a susține o candidatură pentru funcția de prim-ministru și cu notificarea oficială în adresa președintelui Republicii Moldova”, se mai arată în comunicatul Președinției.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.