Anul 2013. Fapta SCANDALOASĂ a noului premier desemnat

Ion Păduraru și Nicolae Timofti. Foto: fb.com / Nicolae Timofti

Ion Păduraru și Nicolae Timofti. Foto: fb.com / Nicolae Timofti

Se pare că Ion Păduraru, candidatul desemnat la funcția de premier are o influență mare asupra președintelui Nicolae Timofti, zvonuri vehiculate și anterior în presă. O dovadă în acest sens este și faptul că secretarul lui Timofti își putea convinge șeful cui să împartă cea mai importantă distincție în stat – Ordinul Republicii, scrie Mesaj.md.

În octombrie 2013, Nicolae Timofti l-a decorat cu Ordinul Republicii pe Ion Anton, judecător asistent la Curtea Constituțională și vecin de vilă cu Ion Păduraru, ambii deținând imobile în localitatea Borsec din județul Harghita, România. Este de menționat însă că toți colegii lui Anton spuneau că ordinul a fost desemnat nemeritat, potrivit unei investigații publicate în acea perioadă în Ziarul de Gardă, care se întreabă sugestiv cât costă Ordinul Republicii? Mai mult, Anton a fost sancționat în 2012 de președintele Curții Constituționale pentru că lipsea de la serviciu.

„Ion Anton a fost o persoană care nu a dorit să lucreze şi nu ştiu de ce l-au ţinut atâta la CC. Şase ani, cât a lucrat cu mine, ca asistent, nu a făcut nimic. El în genere, în 23 de ani, nicio hotărâre judecătorească nu a scris. Ce făcea el la lucru? Juca cărţi la computer”, spune Mircea Iuga, fost procuror general şi fost judecător constituţional, şef, timp de şase ani, al lui Ion Anton.

„De la CSJ ştiam că, parcă, nu era băiat prost. Dar, la CC, timp de şase ani, şi-a bătut joc. Îi dădeai să facă ceva, iar el făcea de mântuială. Zicea, dacă vrei, fă-ţi singur. Eu pe Timofti îl cunosc de peste 40 de ani. Tot timpul vorbeşte despre lege, dar de fiecare dată face invers. Cum să dai Ordinul Republicii unei persoane ocazionale în justiţie?”, se întreabă Iuga.

Potrivit surselor Ziarului de Gardă, Ion Anton este vecin de vilă cu Păduraru, fapt confirmat de secretarul lui Timofti, în timp ce Anton nu a vrut să recunoască.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.