Autodenunțul lui Ilan Shor îl „atinge” și pe Ion Păduraru

Adriana Bețișor. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Adriana Bețișor. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Numele lui Ion Păduraru, desemnat de Nicolae Timofti în calitate de candidat la funcția de premier, figurează în autodenunțul depus de Ilan Shor. Acest fapt a fost confirmat de procurorul Adriana Bețișor, fiind întrebată vineri de jurnaliști, relatează Evenimentul.

„Confirm că numele domnului Păduraru figurează în autodenunț, dar nu putem să venim cu detalii. În momentul în care vom considera de cuviință că putem să oferim rezultate ale acțiunilor efectuate, o să venim și o să vă informăm”, a declarat Adriana Bețișor.

În autodenunțul lui Shor, Ion Păduraru apare ca un intermediar dintre o companie internațională LeBridge și premierul de atunci Vlad Filat. Filat făcea presiuni asupra judecătorilor pentru a da câștig de cauză companiei LeBridge.

„Analiza celor întâmplate a demonstrat că premierul V. Filat a început un atac asupra noastră la comanda Le Bridge, iar intermediarul lui V. Filat de la Le Bridge era dl. Ion Păduraru (actualul consilier al președintelui RM). După câteva aluzii că această chestiune trebuie rezolvată cu Vladimir Filat, eu am decis să-l sun și să-I cer o întâlnire pentru a discuta despre problemele apărute”, a scris Ilan Shor.

În baza autodenunțului, în care figurează și numele lui Păduraru, fostul premier Vlad Filat a fost reținut, fiind învinuit de corupere pasivă și trafic influență.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.