Ce rol a jucat „păpușarul lui Timofti” în „furtul secolului”

Foto: trm.md

Foto: trm.md

Premierul desemnat Ion Păduraru ar avea și el un cuvânt de spus în fața justiției în contextul dosarului de trafic de influență în care este bănuit fostul premier Vlad Filat. În autodenunțul lui Ilan Shor, care l-a trimis pe Filat după gratii, figurează și numele lui Păduraru, care, la fel, rezolva problemele clienților săi  prin intermediul lui Filat.

Potrivit lui Shor era vorba de un dosar bănos, legat de magazinele Duty Free, iar Ion Păduraru era avocatul părții adverse și, prin intermediul lui Filat, influența judecătorii, notează Politics.md.

Mai exact, compania lui Shor, Dufremol, se afla în litigiu cu Le Bridge. Le Bridge însă îl avea „krîșă” pe Filat, prin intermediul lui Păduraru, care îl presa pe binecunoscutul judecător Aureliu Colenco să emită o hotărâre împotriva lui Shor.

„Analiza celor întâmplate a demonstrate că premierul V. Filat a început un atac asupra noastră la comanda Le Bridge, iar intermediarul lui V. Filat de la Le Bridge era dl. Ion Păduraru (actualul consilier al președintelui RM). După câteva aluzii că această chestiune trebuie rezolvată cu Vladimir Filat, eu am decis să-l sun și să-i cer o întâlnire pentru a discuta despre problemele apărute”, a scris Shor în autodenunț.

Astfel, Filat s-a întâlnit cu Shor și, în schimbul a jumătate de milion de dolari și cadouri costisitoare, premierul de atunci a rezolvat problema în favoarea acestuia. Ulterior, se pare că Shor și-a restituit banii din miliardul furat de la BEM.

Sursa citată mai scrie că acest episod demonstrează încă o dată legătura strânsă dintre Vlad Filat și Ion Păduraru, supranumit „păpușarul lui Timofti” și modul cum actualul premier desemnat rezolva dosarele clienților săi prin trafic de influență.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.